Oger kime ait?

İçindekiler:

  1. Oger kime ait?
  2. Türk Telekom şu an kimin?
  3. Ojer Telekomünikasyon hangi ülkenin?
  4. Türk Telekom'un ihalesini kim aldı?
  5. Hariri ailesi nereli?
  6. Türk Telekom eski sahibi kim?
  7. Türk Telekom kime gecti?
  8. Lübnan devlet başkanı kimdir?
  9. Hariri kaç yaşında?
  10. Lübnan Hariri kimdir?

Oger kime ait?

oger telekom 2 milyon nüfuslu, ihracatı 100 milyon $, ithalatı 4 milyar $ olan küçük bir lübnan firmasıdır. bir inşaat, müteahhitlik firması olarak lübnan'lı refik hariri tarafından fransızlarla 'saudi oger' adıyla 1978'de kurulmuştur. oger bir fransız adıdır ve 'oje' diye okunur. şirket bir suudi şirketidir.

Türk Telekom şu an kimin?

Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 55'i LYY (LYY Telekomünikasyon A.Ş.), %'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ve %5'i Türkiye Varlık Fonu'na aittir. Geriye kalan yüzde 15'lik hissesi halka arz edilmiştir. Türk Telekom hisseleri Mayıs 2008 itibarıyla Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.

Ojer Telekomünikasyon hangi ülkenin?

Lübnan siyasetine yön veren Hariri ailesinin, Suudi Telekom Şirketi'yle (STC) ortak olduğu Oger Telecom, 2005'de Türk Telekom'un yüzde 55'ini satın almıştı. Satın alma Oger Telecom'un Türkiye'de kurduğu Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ) adlı şirket üzerinden yapılmıştı.

Türk Telekom'un ihalesini kim aldı?

Türk Telekom ihalesini 6 milyar 550 milyon dolarlık teklifle Oger Telecom Ortak Girişim Grubu kazandı. Nihai pazarlık görüşmelerinde Türk Telekom'un yüzde 55'lik bölümünün özelleştirilmesi için 6 milyar 550 milyon dolar ile en yüksek teklifi Oger Telecom verirken, Etisalat'ın teklifi 6 milyar 500 milyon dolarda kaldı.

Hariri ailesi nereli?

Babası, 'te suikaste kurban giden eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin Suudi Arabistan bazlı olarak kurmuş olduğu dev Oger grubununun (tamamı Hariri ailesine ait) başına geçmiş olan küçük oğlu olan Suudi Arabistanlı/Lübnanlı iş adamıdır.

Türk Telekom eski sahibi kim?

Türk Telekom
SloganDeğerli Hissettirir
Kuruluş30 Haziran 1994)
KurucuPTT
Genel merkeziAltındağ, Ankara , Türkiye
Kilit kişilerÜmit Önal (genel müdür) Ömer Fatih Sayan (yönetim kurulu başkanı)
8 satır daha

Türk Telekom kime gecti?

yılında özelleştirme çalışmaları kapsamında Turk Telekom'un %55 hissesi Oger Telekomünikasyon A.Ş.'ye satılmıştır. Fiyatı ise 6 milyarın üzerindedir. Yapılan bu satış Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olmuştur.

Lübnan devlet başkanı kimdir?

Necip Mikatişu tarihten beri: 2021 Lübnan/Başbakan

Hariri kaç yaşında?

51 yaşında () Saad Hariri/Yaş

Lübnan Hariri kimdir?

Refik Bahaddin el-Hariri (Arap: رفيق بهاءالدين الحريري, d. , Sayda - ö. , Beyrut‎), Lübnanlı iş adamı ve Lübnan'ın eski Başbakanı. Refik el-Hariri, 1944'te Lübnan'ın Sayda şehrinde mütevazı bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi.