Balık kokusunu gidermek için ne yapmalıyız?

İçindekiler:

  1. Balık kokusunu gidermek için ne yapmalıyız?
  2. Is kokusu evden nasıl çıkar?
  3. Evdeki Kızartma kokusu nasıl giderilir?
  4. Evde balık kokusunu gidermek için ne yapmalı?
  5. Is kokusu nasıl yok edilir?
  6. Evi nasıl güzel kokar?
  7. Patates kızartması kokusu nasıl çıkar?
  8. Evdeki ızgara kokusu nasıl giderilir?
  9. Derin dondurucu bozulan et kokusu nasıl giderilir?
  10. Kokan Ev Nasıl Temizlenir?

Balık kokusunu gidermek için ne yapmalıyız?

Balığı kızartırken bir tencerede sirkeli su kaynatırsanız kokuyu alacaktır. Balık kızarttıktan sonra bir tencereye su koyun, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin ve kaynatın.

Is kokusu evden nasıl çıkar?

1 su bardağı sirke ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Karışımı bir sprey şişesine dökün ve evinizin tüm kumaş olmayan yüzeylerini temizlemek için kullanın. Evin içindeki duman, evinizin kumaş olmayan yüzeylerinde reçine ve katran artıklarını bırakabilir.

Evdeki Kızartma kokusu nasıl giderilir?

Kızartmaların her yere sinen kokusundan kurtulmak için sirkeli ve limonlu su kaynatın. Kızarttığınız yemeğin balık ya da patlıcan olması fark etmeksizin, eve kızartma kokusunun sinmesini önlemek için ağzı geniş bir tencerede 1 bardak su, yarım çay bardağı sirke ve yarım limon suyu ekleyip kaynatabilirsiniz.

Evde balık kokusunu gidermek için ne yapmalı?

* Balığı kızartırken ayrı bir tencerenin içinde sirkeli su kaynatarak kokuyu önleyebilirsiniz. Ayrıca balığı kızarttıktan sonra da tencerenin içine sirke, su, limon, tarçın, karanfil ve defneyaprağı ilave ederek kaynatın. Bu aromatik hoş kukular balık kokusunu örtbas edecek ve evinize sinmesini engelleyecektir.

Is kokusu nasıl yok edilir?

Bir cezve içine 1 adet limonu dilimleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Sonrasında bu suyu kaynatın. Su kaynadığı esnada limonun ferah kokusu etrafa yayılmaya başlayacaktır. İsterseniz bu suyu kullanarak, tezgah ya da fayansları da silerek odanın tamamından yanık kokusunu arındırabilirsiniz.

Evi nasıl güzel kokar?

Eviniz Mis Gibi Koksun: Ev İçinde Güzel Koku Nasıl Sağlanır?
  1. Hava Filtresine Çiçek Yağı Koyun. ...
  2. Tavada Meyve Kabuğu Kaynatın. ...
  3. 3. Lavabo Giderini Sık Sık Temizleyin. ...
  4. Halılara Kabartma Tozu Serpiştirin. ...
  5. Kendi Spreyinizi Yapın. ...
  6. 6. Fırına Vanilya Koyun. ...
  7. 7. Kurabiye Pişirin. ...
  8. 8. Evinizi Okaliptüsle Süsleyin.
Daha fazla öğe...

Patates kızartması kokusu nasıl çıkar?

Mutfaklarda sık sık kullanılan sirke ve limon, kızartma kokusunu giderme konusunda da oldukça başarılıdır. Tencerenin içerisine bir bardak su, yarım limon suyu ve yarım çay bardağı sirke koyarak kaynatın. Bu yöntemi hem kızartma esnasında, hem de kızartma işleminden hemen sonra uygulayabilirsiniz.

Evdeki ızgara kokusu nasıl giderilir?

Küvet ya da genişçe bir leğeni kaynar su ile doldurun. İçine güçlü buhar etkisi yaratacak beyaz sirke ekleyin. Kıyafetlerinizi bu küvet ya da leğenin üzerine asın. Güçlü buhar is kokusunu alıp götürecektir.

Derin dondurucu bozulan et kokusu nasıl giderilir?

Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz. Çay bardağına bir miktar süt koyarak, hem et kokusu hem de dolaptaki diğer kokuları yok edebilirsiniz. Çünkü süt, çevresindeki kötü kokuları kendine çekme özelliğine sahiptir.

Kokan Ev Nasıl Temizlenir?

- Misafirleriniz gelmeden 15- 20 dakika önce bir cezve içerisine karanfil, tarçın ve biraz su ekleyip ocağı üzerinde kaynatmanız da evinizin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.