Sosyal sorumluluk turleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sosyal sorumluluk turleri nelerdir?
  2. Sorumluluk nedir kısaca tanımı çok kısa?
  3. Sosyal sorumluluk kavramı nedir Muhasebe?
  4. Sorumluluk nedir kaça ayrılır?
  5. Süreklilik kavramı nedir?
  6. Çift taraflı kayıt tekniğine imkan veren muhasebenin temel kavramı nedir?
  7. Kurumsal sosyal sorumluluk nasıl bir kavramdır?
  8. Işletmelerin sosyal sorumluluk yönleri nelerdir?

Sosyal sorumluluk turleri nelerdir?

Sosyal Sorumluluk Türleri Carroll (1991) sosyal sorumluluğun ekonomik, yasal, etik ve hayırseverlik olmak üzere dört türü olduğunu belirtmiştir.

Sorumluluk nedir kısaca tanımı çok kısa?

Sorumluluk, kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur. ... Sorumlu olan kişi kendi üzerine düşen görevleri ve işlevleri zamanında ve istenilen şekilde istenilen biçimde yerine getirmek zorundadır.

Sosyal sorumluluk kavramı nedir Muhasebe?

Sosyal sorumluluk kavramı; muhasebenin organizasyonunda, muhasebe uygulamalarının yürütülmesinde ve mali tabloların düzenlenmesi ve sunulmasında; belli kişi veya grupların değil, tüm toplumun çıkarlarının gözetilmesi ve dolayısıyla bilgi üretiminde gerçeğe uygun, tarafsız ve dürüst davranılması gereğini ifade eder.

Sorumluluk nedir kaça ayrılır?

Fikren Eren burada genel olarak hukuki sorumluluğun her ne kadar üçe ayrıldığını; bunların “kusur sorumluluğu”, “sebep sorumluluğu” ve “hukuka uygun(caiz) müdahaleden doğan sorumluluk” veya “fedakârlığın denkleştirilmesi ilkesi” olarak belirtmiş ise de doktrinde genel kabul gören görüş sorumluluğun “kusur sorumluluğu” ...

Süreklilik kavramı nedir?

3. İşletmenin Sürekliliği Kavramı: Bu kavram, işletmelerin faaliyetlerini bir süreye bağlı olmaksızın sürdüreceğini ifade eder. Bu nedenle işletme sahiplerinin ya da hissedarlarının yaşam süreleriyle bağlı değildir.

Çift taraflı kayıt tekniğine imkan veren muhasebenin temel kavramı nedir?

Bilanço esasına göre defter tutan işletmeler (I. Sınıf Tacir) çift taraflı kayıt yöntemini kullanırlar. Çift taraflı kayıt yöntemi; her muhasebe işlemi veya olayının karşılıklı olarak en az iki hesaba kaydedilmesiyle borçlu yada alacaklı hesap ya da hesaplara ait tutarların eşitliği ilkesini esas alan kayıt yöntemidir.

Kurumsal sosyal sorumluluk nasıl bir kavramdır?

Kurumsal sosyal sorumluluk; işletmelerin faaliyetlerinde, üretim aşamasından tüketime kadar olan tüm safhalarda toplum sağlığı konusunda duyarlı olması ve toplumun kalkınmasını destekleyen hedefler, politikalar, ilke ve eylemler benimsemesidir.

Işletmelerin sosyal sorumluluk yönleri nelerdir?

Buna göre, işletmelerin sosyal sorumluluğu, belirli bir zaman diliminde toplumun sahip olduğu kurumlardan beklediği ekonomik, yasal, etik ve ihtiyari (yardım severlik, hayırseverlik vb.) sorumlulukları kapsar (Carroll ve Shabana, 2010: 89-91).