Pek az nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Pek az nasıl yazılır?
  2. Hiç kimse nasıl yazılır?
  3. Sıra dışı nasıl yapılır?
  4. Pekçok nasıl yazilir TDK?
  5. Hiçkimse TDK nasil yazilir?
  6. En sıra dışı ne demek?
  7. PÊK çok nasıl yazılır?

Pek az nasıl yazılır?

PEK AZ NE DEMEK: Alışılmış olandan, beklenenden ya da gerekenden daha az yetersiz anlamındadır. PEK AZ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “pek az, pekaz” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı pek az şeklinde olmalıdır.

Hiç kimse nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumunda en fazla araştırılan kelimelerden biri de hiç kimse sözcüğüdür. Bu sözcüğün nasıl yazıldığı insanlar tarafından merak edilmektedir. Hiç kimse kelimesinin ayrı bir şekilde yazılması gerekir. Yani "hiç kimse" şeklinde yazılmalıdır.

Sıra dışı nasıl yapılır?

Bu kelimenin “sıradışı mı, sıra dışı mı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı sıra dışı şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Pekçok nasıl yazilir TDK?

Türkçe'de yazımı konusunda en fazla hata yapılan kelimelerden birisidir. Türk Dil Kurumu'nun sıkça yapılan yanlışlar köşesinde de yer almaktadır. Pek çok doğru yazılışı konusunda kararsız kalanlar ayrıntılı bilgilere aşağıdan ulaşabilirler. Türk Dil Kurumu'ndan alınan bilgilere göre pek çok ayrı olarak yazılmalıdır.

Hiçkimse TDK nasil yazilir?

Bu kelimenin hiç kimse mi, hiçkimse mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı hiç kimse şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

En sıra dışı ne demek?

SIRADIŞI NE DEMEK: Alışılmışın dışında olan, olağan dışı, gayritabii, ekstrem, beklenmedik anlamında bir söz.

PÊK çok nasıl yazılır?

Bu kelimenin birleşik mi ayrı mı yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı pek çok şeklinde olmalıdır.