Konkordato Komiserliğini kimler yapabilir?

İçindekiler:

  1. Konkordato Komiserliğini kimler yapabilir?
  2. Konkordato komiseri ne kadar kazanıyor?
  3. Konkordato Komiserliği ne is yapar?
  4. Konkordato Komiserini Aşağıdakilerden hangisi görevlendirir?
  5. Konkordato Komiserinı kim görevlendirir?
  6. Konkordato komiseri ücretini hangi mahkeme belirler?
  7. Konkordato komiseri ne zaman atanır?
  8. Konkordato Komiserini hangi mahkeme Gorevlendirir?
  9. Konkordatonun tasdiki ne demek?
  10. Konkordato ilan eden şirkete dava açılır mi?
  11. Konkordato komiseri kim tarafından görevlendirilir?
  12. Konkordato komiseri hangi mahkeme atar?
  13. Memurlar konkordato komiseri olabilir mi?
  14. Konkordato teklifi nereye yapılır?
  15. Konkordatonun tasdiki çekişmesiz yargı işi midir?

Konkordato Komiserliğini kimler yapabilir?

a)Türk vatandaşı olmak. b)Tam ehliyetli olmak. c)En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve beş yıldan az olmamak üzere mesleki tecrübeye sahip bulunmak.

Konkordato komiseri ne kadar kazanıyor?

Konkordato Komiseri Maaşı Konkordato komiserinin ücreti asgari tutarı resmi olarak belirlenmiştir. Konkordato Komiseri maaşı alt limiti 10.000 TL olarak belirlenmiştir. Konkordato komiseri görevini üstlenen kişi en fazla 5 şirketin davasını takip edebilir.

Konkordato Komiserliği ne is yapar?

Konkordato komiserinin başlıca görevi kanun maddesinden de anlaşılacağı üzere konkordato projesinin tamamlanmasına katkıda bulunmak ve konkordato sürecini yürütmektir. Komiser borçlunun faaliyetlerine nezaret eder.

Konkordato Komiserini Aşağıdakilerden hangisi görevlendirir?

Mahkeme, geçici mühlet kararıyla birlikte konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi amacıyla bir geçici konkordato komiseri görevlendirir.

Konkordato Komiserinı kim görevlendirir?

MADDE 13 – (1) Merkezlerde bu maddede tanımlanan görevleri yapmak üzere tam zamanlı olarak çalışan bir merkez müdürü bulunur. Bu kişiler merkez dışında başka bir yerde herhangi bir unvan ya da sıfatla çalışamazlar. Merkez müdürleri meslek elemanlarından veya aile danışmanları arasından görevlendirilir.

Konkordato komiseri ücretini hangi mahkeme belirler?

MADDE 5 – (1) Mahkeme, komiseri, bağlı bulunduğu bölge adliye mahkemesinde kurulu bulunan bölge kurulu tarafından oluşturulan listeden seçer.

Konkordato komiseri ne zaman atanır?

•Geçici mühlet süresi içinde konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olduğu anlaşılırsa 1 yıl kesin mühlet verilir. Bu süre 6 aya kadar uzatılabilir. Kesin mühlet kararı ile konkordato komiseri de atanır.

Konkordato Komiserini hangi mahkeme Gorevlendirir?

MADDE 5 – (1) Mahkeme, komiseri, bağlı bulunduğu bölge adliye mahkemesinde kurulu bulunan bölge kurulu tarafından oluşturulan listeden seçer. Bu listede görevlendirilecek komiser bulunmaması hâlinde liste dışından görevlendirme yapılır ve yapılan bu görevlendirme bölge kuruluna bildirilir.

Konkordatonun tasdiki ne demek?

Konkordatonun tasdiki kararında alacaklıların hangi ölçüde alacaklarından vazgeçtiği ve borçlunun borçlarını hangi takvim çerçevesinde ödeyeceği belirtilir. ... Konkordato tasdik edilmezse mahkeme konkordato talebinin reddine karar verir ve bu karar ilân edilerek ilgili yerlere bildirilir.

Konkordato ilan eden şirkete dava açılır mi?

Konkordato sürecine giren borçluya icra takibi yapılamaz, sürenin verilmesinden önce başlanmış takipler durur. ... Konkordato sürecinde borçlu aleyhine dava açılabilir ve ihtiyati tedbir kararı alınabilir.

Konkordato komiseri kim tarafından görevlendirilir?

Üç komiser görevlendirilmesi durumunda komiserlerden biri, mahkemenin bulunduğu ilde faaliyet göstermek şartıyla Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bağımsız denetçiler arasından seçilir.

Konkordato komiseri hangi mahkeme atar?

Konkordato başvurusu için yetkili ve görevli mahkeme; iflâsa tabi olan borçlular için, yani sermaye şirketleri için muamele merkezinin (şirket yönetim merkezinin) bulunduğu yerdeki asliye ticaret mahkemesidir.

Memurlar konkordato komiseri olabilir mi?

Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış olanlar, sanat icrasından veya mesleki faaliyetten yasaklı bulunmayanlar, kamu hizmetinden yasaklı olmayanlar konkordato komiseri olabilecek.

Konkordato teklifi nereye yapılır?

Bu nedenle adi konkordato, iflas önleyici konkordato olarak da anılır. Konkordatoya başvurmak isteyen borçlu veya iflas talebinde bulunabilecek her alacaklı, icra mahkemesine gerekçeli bir dilekçe ile konkordato teklifi verir.

Konkordatonun tasdiki çekişmesiz yargı işi midir?

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun 382. maddesinin 2/f fıkrasının 6. ve 7. bendleri uyarınca; Konkordato Mühleti Verilmesi, Konkordato Komiserinin Atanması, Konkordatonun Tasdiki işleri çekişmesiz yargı işlerindendir.