657 ye tabi Devlet memurları kimlerdir?

İçindekiler:

  1. 657 ye tabi Devlet memurları kimlerdir?
  2. 657 ye tabi Devlet memuru ne demek?
  3. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 maddesi nedir?
  4. Kamu istihdam türleri nelerdir?
  5. Kaç tür istihdam vardır?

657 ye tabi Devlet memurları kimlerdir?

Bu Kanun, Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar, İl Özel İdareleri, Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, kanunlarla kurulan fonlarda, kefalet sandıklarında veya Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüklerinde çalışan memurlar hakkında uygulanır.

657 ye tabi Devlet memuru ne demek?

657 sayılı kanunun tam olarak adı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'dur. ... Bu Kanun, Devlet memurlarının hizmet şartlarını, niteliklerini, atanma ve yetiştirilmelerini, ilerleme ve yükselmelerini, ödev, hak, yüküm ve sorumluluklarını, aylıklarını ve ödeneklerini ve diğer özlük işlerini düzenler.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 maddesi nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Devlet memurluğuna alınacaklarda aranılan şartları düzenleyen 48 inci maddesinin genel şartlara ilişkin (A) bendinde “Kamu haklarından mahrum bulunmamak” ve “Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla ...

Kamu istihdam türleri nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4.Maddesi kamuda çalışacak olan personellerin statüsünden bahsetmektedir. İlgili maddeye göre kamuda 4 istihdam şekli bulunmaktadır. Bunlar ilgili maddede kamuda işlerin memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel ve işçiler aracılığı ile yürütüldüğü şeklinde açıklanmıştır.

Kaç tür istihdam vardır?

657 sayılı DMK'ya göre kamu kesiminde dört tür istihdam bulunmaktadır.