E-tebligat nasıl kapatılır?

İçindekiler:

  1. E-tebligat nasıl kapatılır?
  2. Kurumsal e tebligat nasıl alınır?
  3. E tebligat nasıl aktif edilir?
  4. Gib bilgilendirme e-tebligat nedir?
  5. E-Tebligat ne zaman tebliğ edilmiş sayılır örnek?

E-tebligat nasıl kapatılır?

UETS hesabı kapatılabilir mi? Tebligatın elektronik yolla yapılması zorunlu olanlar için zorunluğun ortadan kalkması durumunda ilgili kurum/kuruluş/birlik tarafından bir ay içinde PTT'ye gerekli bildirim yapılır. Bildirim tarihinden itibaren bir ay içinde adres PTT tarafından kullanıma kapatılır.

Kurumsal e tebligat nasıl alınır?

Tüzel Kişi ve Kamu Kurumları İçin; Sadece gerçek kişiler www.etebligat.gov.tr adresindeki “Online Başvuru" linkinden elektronik imza veya mobil imza ile online olarak hesaplarını açabilirler.

E tebligat nasıl aktif edilir?

1. E-imza ile giriş yaparak aktivasyon işlemi yapılabilir veya 2. PTT şubelerine giderek UETS hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Hesabın aktif hale getirilebilmesi için Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) Web Arayüz Bileşenine portal.etebligat.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Gib bilgilendirme e-tebligat nedir?

GİB tarafından uygulanan e-Tebligat, ilgili kamu kurumunca düzenlenen belgelerin mükelleflere posta yerine elektronik adresleri üzerinden ulaştırılması anlamına geliyor. e-Tebligat, fiziki ortamda yapılan tebligat ile aynı sonucu doğuruyor.

E-Tebligat ne zaman tebliğ edilmiş sayılır örnek?

Tebligat Kanunu 7/A maddesi uyarınca, elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Bu madde ile, gelen tebligatın açılıp açılmadığına bakılmaksızın, tebligatın muhataba ulaştığı andan itibaren 5 gün içinde tebliğ alındığı kabul edilmiştir.