18 Mart Çanakkale Zaferi neden kutlanır?

İçindekiler:

  1. 18 Mart Çanakkale Zaferi neden kutlanır?
  2. Çanakkale savaşı bizim için neden önemlidir?
  3. 18 Mart ne zamandan beri kutlanıyor?
  4. Çanakkale bize ne anlatıyor?
  5. Çanakkale kutlamaları ne zaman başladı?

18 Mart Çanakkale Zaferi neden kutlanır?

ÇANAKKALE ZAFERİNİN ÖNEMİ NEDİR? Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıtcephe" dir.

Çanakkale savaşı bizim için neden önemlidir?

Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir.

18 Mart ne zamandan beri kutlanıyor?

Çanakkale Savaşları'nın tamamlanmasının ardından, 18 Mart Deniz Savaşı'nda şehit olan askerleri anmak ve kahramanlıklarını yâd etmek amacıyla, 18 Mart 1916'da ilk törenin yapıldığı görülmektedir.

Çanakkale bize ne anlatıyor?

Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıtcephe" dir.

Çanakkale kutlamaları ne zaman başladı?

Çanakkale Savaşı/Başlangıç tarihleri