Selectra yan etkileri ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Selectra yan etkileri ne kadar sürer?
  2. Selectra yan etkileri nelerdir?
  3. Selectra yan etkisi nelerdir?
  4. Misol ne yapar?
  5. Selectra çok içilirse ne olur?
  6. Zedprex ne işe yarar?
  7. Misol ne işe yarar?

Selectra yan etkileri ne kadar sürer?

SELECTRA tedavisinin aniden kesilmesi halinde sersemlik, titreme, uyku bozukluğu, huzursuzluk, kaygı, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı ve uyuşma görülebilir. Bu belirtiler genel olarak ciddi değildir ve genellikle birkaç gün içinde kaybolur. Bazı vakalarda 1 – 2 ay kadar sürebildiği bildirilmiştir.

Selectra yan etkileri nelerdir?

Etken maddesi sertralindir. Selectra, depresyon, obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu ve adet öncesi sendromu tedavisinde kullanılır. Uyku hali ya da uykusuzluk, mide bulantısı, iştahsızlık, hazımsızlık en yaygın görülen yan etkileridir.

Selectra yan etkisi nelerdir?

Çok yaygın yan etkiler
  • Uyku hali ya da uykusuzluk gibi uyku alışkanlıklarında değişiklik.
  • Mide bulantısı, iştahsızlık,
  • İshal ve hazımsızlık.
  • Aşırı terleme.
  • Cinsel isteksizlik ya da boşalma güçlüğü gibi cinsel sorunlar.
  • Titreme.
  • Halsizlik.

Misol ne yapar?

Beyindeki serotonin miktarını düzenleyici etki yapar. Misol, Lustral, Seralin, Serdep, Serotop gibi ilaçların içinde bir antidepresan madde olarak bulunur. Bu ilaçlar arasından en çok bilinen Lustral'dir.

Selectra çok içilirse ne olur?

Selectra doz aşımı Eğer Selectra'yı kullanmanız gerekenden fazla aldıysanız sersemlik, uyku hali, bulantı ve kusma, baş dönmesi, taşikardi, titreme ve nadir de olsa bilinç kaybı gibi yan etkiler yaşayabilirsiniz. Böyle bir durumda hemen doktorunuzu arayın ve size en yakın hastanenin acil servisine başvurun.

Zedprex ne işe yarar?

Depresyon tedavisinde yaygın olarak kullanılan ve oldukça etkili olan bu ilaç, eski antidepresanlara göre daha az yan etkiye sahiptir. Prozac, Zedprex, Deprex, Florak, Fulsac, Depset, Target gibi ilaçların içinde antidepresan madde olarak bulunur.

Misol ne işe yarar?

Depresyon, anksiyete gibi durumlarda beyindeki serotonin miktarı azalır. Beyindeki serotonin miktarını düzenleyici etki yapar. Misol, Lustral, Seralin, Serdep, Serotop gibi ilaçların içinde bir antidepresan madde olarak bulunur. Bu ilaçlar arasından en çok bilinen Lustral'dir.