Was Were hangi zamanın?

İçindekiler:

  1. Was Were hangi zamanın?
  2. Was Were neye göre gelir?
  3. Was were ile fiilin kaçıncı hali kullanılır?
  4. Was were ile fiil kullanılır mı?

Was Were hangi zamanın?

Was ve were, her ikisi de, 'to be' fiilinin geçmiş zaman halidir. Be fiili irregular yani düzensiz bir fiildir ve sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle kullanımı noktasında bir özene ihtiyaç vardır. Was yardımcı fiili birinci ve üçüncü tekil şahıslar ile beraber geçmişte olmuş olaylardan söz edilirken kullanılır.

Was Were neye göre gelir?

Was ve were, past continuous tense cümleleri haricinde isim cümlelerinin içerisinde kullanılmaktadır. Yani geçmiş zaman denilince akla gelen 'did' yapısında değildir. Tabloda da görüldüğü üzere “am”, “is” yardımcı fiilleri, geçmiş zamanda “was”; “are” yardımcı fiili ise “were” olarak değişmektedir.

Was were ile fiilin kaçıncı hali kullanılır?

Kolay bir şekilde akılda tutmak için was/were, şimdiki zamanda bulunan am, is, are yardımcı fiillerinin geçmiş zamandaki hali olduğunu düşünebilirsiniz. Genellikle “was” tekil özneler için, “were” ise çoğul özneler için kullanılmaktadır.

Was were ile fiil kullanılır mı?

Yapısal olarak, geniş zamandaki gibi, sadece isim cümleleri ile beraber kullanılır. Geçmiş zaman anlamı için kullanılan was/were yardımcı fiillerinden sonra fiil kullanılmaz.