E-devlet borç yapılandırma nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E-devlet borç yapılandırma nasıl yapılır?
  2. Genel Sağlık Sigortası affı ne zaman yürürlüğe girecek?
  3. Genel sağlık sigortasından yararlanmak için ne yapmalı?
  4. Genel Sağlık Sigortası olanlar özel hastaneye gidebilir mi?

E-devlet borç yapılandırma nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapılabiliyor. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvuru gerçekleştirilebiliyor.

Genel Sağlık Sigortası affı ne zaman yürürlüğe girecek?

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30.11.2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

Genel sağlık sigortasından yararlanmak için ne yapmalı?

Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar. 18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır.

Genel Sağlık Sigortası olanlar özel hastaneye gidebilir mi?

SGK'ya 60 günden fazla prim borcu bulunan BAĞ-KUR'lular ile GSS'liler, özel hastaneler ile özel üniversitelere (vakıf üniversiteleri) ait hastanelerden sağlık hizmeti alamayacaklar.