Evde kestane pişirme nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Evde kestane pişirme nasıl olur?
  2. Kestane kesmeden pişirilir mi?
  3. Kestane nasıl pişirilir tava mı fırın mı?
  4. Kestane kızartma nasıl yapılır?
  5. Kestane fırında hangi ayarda pişer?

Evde kestane pişirme nasıl olur?

Suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Vaktiniz yoksa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın. Kestaneleri daha fazla haşlarsanız formları ve lezzetleri bozulur.

Kestane kesmeden pişirilir mi?

Kestaneyi kavruk yerine yumuşak tüketmek isteyenler haşlama yöntemini seçebilir. Bu yöntem için önce bıçak yardımıyla kestanelerin üzerine çizikler atın. Çizikler attığınız kestaneleri suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Vaktiniz sınırlıysa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin.

Kestane nasıl pişirilir tava mı fırın mı?

Kestane fırında pişirilebilen bir yiyecektir. Fırında kestane pişirmek için güzelce yıkadığınız kestanelerin üzerine çizik atınız. Fırın tepsisine dizerek yaklaşık 20 dakika boyunca kestanelerinizi pişiriniz. Fırında kestane pişirme işlemi için fırın sıcaklığı 1 derece arasında olmalıdır.

Kestane kızartma nasıl yapılır?

Ardından kestiğiniz kestaneleri yıkayın ve içi su dolu bir kabın içerisinde bekletin. bu şekilde kestanenin kabuğu yumuşayacak ve kestaneden daha kolay ayrılacaktır. Beklettiğiniz kestanelerin suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabukları açılıp renkleri değişene kadar kızartın.

Kestane fırında hangi ayarda pişer?

Kestaneler haşlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kestaneleri alın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kestaneleri 30 dakika kadar daha pişirin. Sıcak sıcak servis edin.Afiyetler olsun!