Canan Çiçeği Nedir?

İçindekiler:

  1. Canan Çiçeği Nedir?
  2. Canan çiçeği bakımı nasıl yapılır?
  3. Ceylan gözü çiçeği bakımı nasıl yapılır?
  4. Ceylan gözü sardunya nasıl budanır?
  5. Pelargonium nasıl bakılır?
  6. Ceylan gözü Sardunya ne zaman budanır?
  7. Sardunya rüzgara dayanır mı?
  8. Ortanca çiçeği suyu sever mi?
  9. Ortanca çok su ister mi?

Canan Çiçeği Nedir?

Ceylangözü veya canan ilkbaharda yoğun çoklukta çiçeklenip yaz sonuna kadar azala azala çok güzel çiçekler açmaya devam eden hibrit bir sardunya türüdür. Bütün dünyada en çok regal geranium ismiyle bilinir. ... Balkonda yetiştirilecek çiçekli süs bitkilerinin en iyisi, en güzeli ve en dayanıklısı bunlardır.

Canan çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Bakım: İç mekan yetiştiricilikte bol ışık alan aydınlık bir yere yerleştirin. Geçen çiçeklerini uzun süre üzerinde tutmayın zira bitkiyi zayıflatırlar. Bahar ve yaz döneminde düzenli gübreleme yapınız. Sulama saksı toprağı üstten 2 parmak kurumaya başlayınca yapılmalıdır.

Ceylan gözü çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Ceylan gözü çok fazla suyu sevmez, kış aylarında haftada bir kere, yaz aylarında hava sıcaklığına göre iki veya üç kere sulamak yeterli olacaktır. Ancak sulama, sardunyanın türüne göre de değişebilir. Bitkinin toprağını gözlemleyerek ihtiyacına göre bir sulama düzeni oluşturabilirsiniz.

Ceylan gözü sardunya nasıl budanır?

Sardunya yarı yarıya budanmalıdır. Yani, yalnızca uzayan dalların kısaltılması yeterlidir. Solan kısımlar varsa oraların temizlenmesi gereklidir. Kışın budama yapılırsa, soğuktan korunması için çiçek eğer balkondaysa içeri alınmalıdır.

Pelargonium nasıl bakılır?

Toprak yüzeyi hafiften kurudukça bol bol su dökün. Kışın ise toprak daha fazla kurudukça sadece yeterli miktarda su ile sulayın. Klasik ve bodur sardunyalar ile sakız sardunyalarda yaz sıcaklarında yeni yapraklar renksiz çıkabilir. Normal karşılayacaksınız.

Ceylan gözü Sardunya ne zaman budanır?

Genellikle Şubat veya Mart ayında budama işlemi tercih edilir. Saksıda çok fazla uzayan dalların budanması da diğer çiçeklerin yeterli oksijen almasını sağlayacaktır.

Sardunya rüzgara dayanır mı?

Kışa dayanıklılıkları İstanbul'daki uzun yıllara dayanan gözlemlerime göre tüm türler kışın kuzeyli yönlerden direkt rüzgar almazlarsa -5C dereceye kadar soğuğa rahat dayanıyorlar. Birçok evin güneye bakan cephelerinde kış boyunca çiçek açmaya devam eden sardunyalar her zaman görürüm.

Ortanca çiçeği suyu sever mi?

Kış aylarında ortancanın bulunduğu ortam 14-15 derecenin altına düşmemelidir. Ortancalar suyu çok sever.

Ortanca çok su ister mi?

Ortanca çiçeğinin yetişeceği toprağın kış boyunca en soğuk 15 derece olması gerekir. Ortanca sulaması oldukça önemlidir. Kış aylarında sulama haftada 1 kere günün erken saatlerinde yapılabilir. Yaz aylarında daha çok suya ihtiyaç duyar bu sebeple sulama 2 güne çıkarılabilir.