Erken doğum riski kimlerde olur?

İçindekiler:

  1. Erken doğum riski kimlerde olur?
  2. Erken doğuma sebep olan şeyler nelerdir?
  3. Erken doğum riski kaçıncı haftada başlar?
  4. Hamilelikte az su içilirse ne olur?
  5. Folik asit erken doğumu engeller mi?

Erken doğum riski kimlerde olur?

Ancak günümüzde her 8-10 doğumdan 1'inde erken doğum riski bulunuyor. Annede bulunan bazı haslatılıklar ve hamilelik sorunları bebeklerin beklenen zamandan önce dünyaya gelmesine neden oluyor.

Erken doğuma sebep olan şeyler nelerdir?

Rahim içi ve dışı enfeksiyonlar, çoğul gebelikler, amniyon mayiinin fazla olması, rahmin yapısal anormallikleri, rahim iç tabakası (desidua) içine kanamalar, genetik faktörler, doğumu başlatan fizyolojik mekanizmaların erkenden tetiklenmesi erken doğumun başlıca nedenleri arasında sayılabilir.

Erken doğum riski kaçıncı haftada başlar?

Sağlıklı bir gebelik 40 hafta sürer. Gebeliğin 20. haftasından sonra ve 37. haftasından önce gerçekleşen doğumlar ise erken doğum olarak kabul edilir. Farklı bir deyişle hamileliğin 37. haftasından önce gerçekleşen doğumla dünyaya gelen bebekler prematüre bebek olarak tanımlanır.

Hamilelikte az su içilirse ne olur?

Gebelikte bol sıvı alımı önemlidir. Yeterli miktarda su alınmaması ve bağırsak hareketlerinin de gebelik öneminde azalması sebebiyle kabızlık ve buna bağlı olarak hemoroid (basur) eğiliminin artmasına neden olur. Az sıvı alımı ayrıca idrar yolu enfeksiyonlarının gelişimine de neden olabilir.

Folik asit erken doğumu engeller mi?

Nöral tüp, 10. Haftadan sonra kapandığı için, gebelikte ilk 3 ay folik asit takviyesi yeterlidir. Son yıllardaki önemli çalışmalar, gebelik öncesi ve gebelik sırasında alınan ek folik asitin aynı zamanda, erken doğum ihtimalini de önemli oranda azalttığını göstermiştir.