Moğollar neden çöktü?

İçindekiler:

  1. Moğollar neden çöktü?
  2. Harzemşahlar devletini kim yıktı?
  3. Selçuklu Devleti'nde çıkan hangi isyan Anadolu'da Moğol istilasına neden olmuştur?
  4. Harzemşahların yıkılmasına neden olan savaş?

Moğollar neden çöktü?

Kısa zamanda oldukça güçlü bir imparatorluk haline gelen Moğol İmparatorluğu, Orta Asya'da önemli bir bölgeye hükmetti. Ancak taht kavgaları ve yönetim içindeki yaşanan anlaşmazlıklar, imparatorluğun yıkımına sebep olmuştur.

Harzemşahlar devletini kim yıktı?

Ancak Celaleddin Doğu Anadolu'nun egemenliği üzerine Anadolu Selçuklular ve Suriye'ye hükmeden Eyyubiler ile çatışmıştır. 10 Ağustos 1230'da Yassıçemen Savaşı'nda Anadolu Selçukluları karşısında yenilgiye uğrayan Celaleddin'in 17 Ağustos 1231'de ölümü üzerine Harezmşahlar Devleti tamamen ortadan kalktı.

Selçuklu Devleti'nde çıkan hangi isyan Anadolu'da Moğol istilasına neden olmuştur?

Kösedağ Savaşı Anadolu Selçuklu ve Moğollar arasında gerçekleşen tarihin en önemli savaşlarından biridir. 3 Temmuz 1243 tarihinde meydana gelen Kösedağ Savaşı özellikle Türk tarihi açısından oldukça büyük öneme sahiptir.

Harzemşahların yıkılmasına neden olan savaş?

Geri çekilen ordunun üzerine gitmeyen Alaadin Keykubat ordusu bunu bir oyun zannetti ve askerlerine olduğu yerde kalmasını istedi. Bunun sonucunda ise savaşı Selçuklu devleti kazanmış oldu. Yassıçemen savaşı 10 - 12 Ağustos 1230 yılları arasında olmuştur. - Harzemşah devleti tamamen yıkıldı.