Ejder meyvesi nerede yetişir?

İçindekiler:

  1. Ejder meyvesi nerede yetişir?
  2. Ejder meyvesi fidanı kaç para?
  3. Ejder meyvesi kaç ayda yetişir?
  4. Ejder meyvesi dışarıda yetişir mi?
  5. Ejder meyvesi hangi iklimde yetişir?
  6. 1 Ejder meyvesi ağacı kaç adet verir?
  7. Ejder meyvesi ne sıklıkla sulanır?
  8. Ejder meyvesi hangi ayda çiçek açar?
  9. Ejder meyvesinin neye faydası var?

Ejder meyvesi nerede yetişir?

Daha çok Meksika, Orta ve Güney Amerika, Endonezya, Vietnam, Malezya gibi ülkelerde yetişen ejder meyvesi aynı zamanda içerdiği vitaminler ve lif yönünden de güçlü antioksidan özelliği taşıyor.

Ejder meyvesi fidanı kaç para?

Pitaya ejder meyvesi fidanı - 61,60 TL.

Ejder meyvesi kaç ayda yetişir?

Ejder meyvesi çiçek açtıktan 30 gün sonra meyve verir.

Ejder meyvesi dışarıda yetişir mi?

Ejder meyvesi Türkiye'de çok yüksek olmayan ve denize yakın yerlerde yetişmektedir. Özellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu Antalya, Adana, Mersin ve Muğla gibi bölgelerde yetiştirilmesi mümkündür ve son yıllarda yetiştirildiği bölgeler artış göstermiştir.

Ejder meyvesi hangi iklimde yetişir?

Sıcaklık: Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için her iklim koşulunda yetiştirilmesi uygun değildir. Tam da bu yüzden ülkemizde Mersin ve çevresi başta olmak üzere Akdeniz ikliminin yaşandığı alanlarda yetiştirilir.

1 Ejder meyvesi ağacı kaç adet verir?

Bazı kırmızı çeşitler ise 12-16 ay sonra dikim zamanına ve çeşidine göre ilk meyve alınabilmektedir. İlk meyve döneminde bir dönüm bir yerden 1.000 adet civarında meyve alınırken ikinci yılında 4 farklı hasat döneminde toplamda 3.000 – 4.000 adet civarında meyve alınabilmektedir.

Ejder meyvesi ne sıklıkla sulanır?

Kış aylarında büyük ağaçlar 30 günde bir sulanır Meyve alınacak dönemlerde genelde sıcakların başladığı dönem olacağı için büyük Ejder Meyvesi (Pitaya) 15 günde bir damlamadan sulanır bazen özellikle Temmuz-Ağustos dönemlerinde hortumla yada yağmurlama sistemi ile dalların ve gövdelerinde hafta da bir sulanması gerekir ...

Ejder meyvesi hangi ayda çiçek açar?

Bitkinin yetiştirildiği lokasyon sıcak-havadar bir noktada ve 3-4 yaşında ise çiçeklenme mart-nisan-mayıs aylarında olur ve meyve haziran ayından itibaren yenmeye hazır hale gelir fakat Ejder Meyvesi (Pitaya) 1-2 yaşlarında ise çiçeklenmesi haziran-temmuz aylarına kadar uzayabilir ve ağustos ayından itibaren meyve ...

Ejder meyvesinin neye faydası var?

Ejder meyvesinin sağlık yararları arasında kilo kaybına yardımcı olma, diyabeti kontrol etme, sindirimi iyileştirme, kolesterolü düşürme ve enerji seviyelerini artırma yeteneği bulunur.