İndirme ve yükleme hızı kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. İndirme ve yükleme hızı kaç olmalı?
  2. Hız testindeki upload nedir?
  3. Upload hızı oyunlarda ne işe yarar?
  4. Karşıya yükleme upload nedir?
  5. Upload hızı nelere bağlıdır?

İndirme ve yükleme hızı kaç olmalı?

İndirme (download) hızınız ne kadar yüksekse internet hızınız da o kadar iyi anlamına gelmektedir. Günümüzdeki internet kullanım alışkanlıklarına ve internet kullanım alanlarına baktığımızda, 16-35 Mbps arası internet hızı ideal olarak nitelendirilebilir.

Hız testindeki upload nedir?

Upload Speed sözcüğünün Türkçe karşılığı “Yükleme Hızı” anlamındadır. Yükleme hızı, internet servis sağlayıcılarının sağlamış olduğu karşı yükleme hızıdır. Upload hızı genellikle download hızına göre daha düşüktür.

Upload hızı oyunlarda ne işe yarar?

İnternet download/upload hızının online oyun oynarken çok büyük etkileri olmaz. ... Download hızı dosya indirirken daha hızlı ve yavaş indirmenize olanak sağlar, upload hızı ise karşı tarafa olan yükleme hızınızla alakalıdır. Upload hızı video ve sesli görüşmelerde, twitch gibi platformlarda yayın yaparken önemlidir.

Karşıya yükleme upload nedir?

Upload hızı, servis sağlayıcınız tarafından size sunulan karşıya yükleme hızıdır. İndirme hızınızla, karşıdaki bilgisayardan, yani sunucudan veri alırken yükleme (veya bindirme diyelim) hızınızla da karşıdaki bilgisayara, sunucuya veri gönderirsiniz. Upload hızı genelde Download hızına göre çok düşüktür.

Upload hızı nelere bağlıdır?

Yükleme hızı, ağ bağlantısı ve bant genişliğine bağlı. Bant genişliği belli bir süre içerisinde internetten alabileceğiniz veri miktarını belirtir. Yani ne kadar düşükse bir dosya yüklemek o kadar yavaş olur veya hızlıyla bir o kadar hızlı dosya yükleyebilirsiniz.