Niçin in eş anlamlısı ne?

İçindekiler:

  1. Niçin in eş anlamlısı ne?
  2. Dargın kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Niçin kelimesinin?
  4. Niçin kelimesi Türkçe mi?
  5. Gerekli kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Neden niçin anlamına gelen kelime?
  7. Niçin mi Ne için mi?

Niçin in eş anlamlısı ne?

Neden kelimesinin en çok kullanılan eş anlamlı kelimesi sebep kelimesidir.

Dargın kelimesinin eş anlamı nedir?

Bu durumda küs sözcüğünün eş anlamlısıdargın” sözcüğüdür. Küs sözcüğü yerine dargın sözcüğünün kullanabilirsiniz. Farklı sebeplerden dolayı birisine darılma amacı barındıran bu sözcük, yazılışı ve okunuşu değişik olsa da dargın kelimesi üzerinden de kullanılabilir.

Niçin kelimesinin?

zf. (< ne+için) Bir şeyin sebebini ve amacını sormak maksadıyle kullanılan “neden, hangi sebeple, hangi sebepten ötürü?” anlamında soru zarfı: Vatanımın uğrunda ölmeyeceksem ya ben niçin doğdum? (Nâmık Kemal).

Niçin kelimesi Türkçe mi?

TDK YAZIMI NE İÇİN , NİÇİN Mİ? TDK'ye göre bu sözcük 'niçin' olarak yazılmalıdır. Günümüz de 'ne için' diye hatalı yazılmaktadır.

Gerekli kelimesinin eş anlamı nedir?

1- Gerekli İcap eden, şart olan anlamındaki gerekli kelimesi lüzumlu sözcüğüyle anlamlıdır. Kelimenin fiil hali ''gerekmek'' ve ''gerekli olmak'' şeklinde kullanılır.

Neden niçin anlamına gelen kelime?

Neden anlamındaki kelimeler? TDK ye göre bir olayı veya olayı etkileyen, doğuran şey, illet anlamına gelen neden sözcüğünün eş anlamlısı “sebep” sözcüğüdür. Ayrıca neden sözcüğü ile aynı manaya geldiklerinden illet, niçin, niye, ne için, münasebet kelimeleri de bu kelimenin yerine kullanılabilir.

Niçin mi Ne için mi?

TDK YAZIMI NE İÇİN Mİ, NİÇİN Mİ? TDK'ye göre bu sözcük 'niçin' olarak yazılmalıdır. Günümüz de 'ne için' diye hatalı yazılmaktadır.