LGS nasil bir sınav?

İçindekiler:

  1. LGS nasil bir sınav?
  2. LGS sınavı ne sınavı?
  3. LGS sinavi ne zaman yapilacak?
  4. LGS sınavında neler gerekli?
  5. 8 sınıf LGS nedir?

LGS nasil bir sınav?

Liselere geçiş sistemi (LGS ) sınavı TEOG yerine uygulanan bir sınav sistemidir. LGS 90 sorudan oluşmakta ve derslere göre soru dağılımı bulunmaktadır. ... Sadece orta son sınıf yani 8. Sınıf konularından oluşmayan LGS sınavı 6. Sınıftan itibaren 6. 7. Ve 8. Sınıf konularından oluşmaktadır.

LGS sınavı ne sınavı?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı sistemi.

LGS sinavi ne zaman yapilacak?

LGS sınav giriş belgesi tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. LGS bu yıl 6 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Liselere giriş kapsamında düzenlenen merkezi sınava ilişkin tarih geçtiğimiz günlerde belirlendi. LGS 6 Haziran tarihinde yapılacak.

LGS sınavında neler gerekli?

Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartında, 15 yaşından itibaren fotoğraf bulundurulması şartı aranmayacak. Ayrıca nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile de sınava alınabileceksin.

8 sınıf LGS nedir?

LGS yani Liselere Geçiş Sistemi ifadesinin kısaltmasıdır. LGS, 2018-2019 eğitim öğretim yılında devreye girdi. LGS sınavında 8. sınıf öğrencileri girmektedir. Sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liselere yerleştirilmektedir.