Kudret narı Türkiyede Nerede bulunur?

İçindekiler:

  1. Kudret narı Türkiyede Nerede bulunur?
  2. Kudret narı nasıl bir bitkidir?
  3. Kudret narı su ister mi?
  4. Kudret narı meyvesi yenir mi?
  5. Kudret narının çekirdeği nasıl tüketilir?
  6. Kudret Narı tek yıllık mi?

Kudret narı Türkiyede Nerede bulunur?

Türkiye'de Kudret Narı En İyi Nerede Yetişmektedir? Kudret narı sıcak ve nemli iklim koşullarında yetişebilen bir bitki olmaktadır. Türkiye'de en çok Bursa ve Yalova gibi yerlerde yetişmektedir.

Kudret narı nasıl bir bitkidir?

Kabakgiller familyasından; tırmanıcı, ince gövdeli, bir yıllık bir bitkidir. Meyveleri taze olarak tüketilen kudret narının tohumlarından macun ve yağ da yapılıyor. Kudret narı, içeriğindeki vitamin, mineral, lif ve pek çok element dolayısıyla hastalık önleyici, tedavi edici şifalı bir bitkidir.

Kudret narı su ister mi?

Kudret narı meyvesi, nemli toprakta kolayca çürüyebilir bu nedenle sulama miktarı çok fazla olmamalıdır.

Kudret narı meyvesi yenir mi?

Kudret narını taze meyve olarak tüketmek için bir çatal yardımıyla püre haline gelinceye kadar ezmek gerekiyor. Ardından 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyip karıştırılır. Kudret narının olumlu etkisini tam olarak alabilmek için sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı kadar tüketmek doğru olur.

Kudret narının çekirdeği nasıl tüketilir?

2 adet kudret narı çekirdekleri çıkarılıp ezilir, Yarım kavanoz balın içerisine koyulur. 45 gün boyunca sabah, akşam aç karnına 1 yemek kaşığı tüketilir.

Kudret Narı tek yıllık mi?

Tropik iklim bölgelerinde, Amazon havzasında, Doğu Afrika'da, Asya, Karayip Adalarında doğal olarak bulunan, Güney Amerika ve Uzak Doğuda ise özellikle, gıda ve ilaç olarak yetiştirilen bir bitkidir.Tek yıllık , tırmanıcı, sarmaşık formunda bir bitki olan Kudret Narı, yaz aylarında çiçek açar.