Atama sonrası güvenlik soruşturması ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Atama sonrası güvenlik soruşturması ne kadar sürer?
  2. Güvenlik soruşturmasında nelere bakılır 2020?
  3. Güvenlik soruşturması bittiğini nasıl anlarız?
  4. Vatandaşlık başvurusu arşiv araştırması nedir?
  5. Arşiv araştırması nedir ne kadar sürer?
  6. Vatandaşlık işlemleri ne kadar sürüyor?
  7. Güvenlik soruşturmasında mesajlara bakılır mı?

Atama sonrası güvenlik soruşturması ne kadar sürer?

4045 sayılı Kanun'un 1. maddesine dayanılarak çıkarılan ve henüz yürürlükte bulunan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği'nin 12. maddesi uyarınca, “Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması taleplerinin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 iş günü, ...

Güvenlik soruşturmasında nelere bakılır 2020?

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında Nelere Bakılır?
  • Kişinin adli sicil kaydının,
  • Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından hâlen aranıp aranmadığının,
  • Kişi hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının,
Daha fazla öğe...

Güvenlik soruşturması bittiğini nasıl anlarız?

Güvenlik Soruşturma Sonuç Öğrenme ve Sorgulama 2021 Güvenlik soruşturması sonucu öğrenme e-Devlet ile yapılamamaktadır. Güvenlik soruşturması sonuçlarını öğrenmek isteyenler ikamet adreslerine bağlı emniyet müdürlüklerinden ya da karakollardan bilgi alabilirler.

Vatandaşlık başvurusu arşiv araştırması nedir?

Arşiv araştırması, kolluk kuvvetlerinde ya da istihbarat birimlerinde adil sicil kaydının ve herhangi bir sınırlama ve kısıtlama olup olmadığının, kişinin kolluk tarafından aranıp aranmadığının saptanmasına ve bu yönde mevcut kayıtların incelenmesine yaramakta olan araştırmalardır.

Arşiv araştırması nedir ne kadar sürer?

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Ne Kadar Sürer? Bu işlemin yapılması isteminin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 gün, güvenlik soruşturması sonuçları en geç 60 gün içinde cevaplandırılır.

Vatandaşlık işlemleri ne kadar sürüyor?

TC Vatandaşlık Başvurusu Sonuçlanma Süresi Ne Kadardır? Türk vatandaşlığı başvurusunun sonuçlanması için geçen süre, avukatsız yapılan başvurularda 2 seneye kadar çıkabilmektedir. Avukat ile yapılan başvurular ise, 6 ay ile 1 sene arasında sonuçlanır.

Güvenlik soruşturmasında mesajlara bakılır mı?

Güvenlik soruşturması nedeniyle kişilerin Whatsapp mesajlaşmalarına bakılması söz konusu değildir. Bakılmasında halinde bu eylem bir suç teşkil eder ve cezaya tabi tutulur. Bunun yanında, alınmış bir mahkeme kararı ya da suç soruşturması bulunuyorsa; Whatsapp kayıtlarına erişim mümkündür.