Peygamber Efendimiz yatarken ne okurdu?

İçindekiler:

  1. Peygamber Efendimiz yatarken ne okurdu?
  2. Allahümme Bismike Emütü ve AHYA ne demek?
  3. Yatarken ne dua edilir?
  4. Ahyâ ne demek?
  5. Zenginlik için ne okunur?
  6. Yatarak dua edilir mi?

Peygamber Efendimiz yatarken ne okurdu?

Peygamber Efendimiz (SAV)'in uyumadan önce yaptığı ibadetler arasında Felak ve Nas surelerini okuma vardır. Hz. Aişe (ra) rivayetine göre, “Resulullah (a.s.m.) Felâk ve Nâs Sûrelerini (Kul eûzu'leri) okur, ellerine üfler, daha sonra ellerini bedeninin her tarafına sürerdi." İbni Mâce, Duâ: 15.

Allahümme Bismike Emütü ve AHYA ne demek?

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) buyurdu ki: "Bir kimse yatağa girince sağ tarafına dönüp sağ elinin sağ yanağının altına koyarak, şu duâyı okusun; 'Bismike, Allâhümme emûtü ve ahya = Allah'ım, senin ismini an. "Yatağına yatmak istediğin zaman namaz abdesti gibi abdest al. Sonra sağ yanına yat ve: ... ' 'Allah'ım!

Yatarken ne dua edilir?

İnternette pek çok kaynakta uyku duası olarak ''Allahümme eslemtü nefsi ileyke veveccehtü vechi ileyke vefevveztü emri ileyke veelce'tu zahri ileyke. Rağbeten ve rahbeten ileyke. La melcae velamenca minke illa ileyke. Amentü bikitabikellezi enzelte venebiyyikellezi erselte.'' yer almaktadır.

Ahyâ ne demek?

ahya / ahyâ / احيا (Tekili: Hayy) Diri olanlar. Hay olanlar. Canlılar.

Zenginlik için ne okunur?

Zenginlik Duası Okunuşu: “Allahümme Ya Ganiyyü,Ya Hamidü,Ya Mübdiü,Ya Mu'idü,Ya Rahimü,Ya Vedüd.Eğnini bi Halalike an Haramike ve bi Fadlike Ammen Sivake.” Zenginlik Duası Anlamı: “Ey Gani,hamid,Mübdi,Mu'id,Rahman ve Vedud olan Allah'ım!

Yatarak dua edilir mi?

Başkanlık, Kuran'da, ayaktayken, otururken ve "yanları üzerine yatarken" Allah'ı anmanın tavsiye edildiğini ve herhangi bir saygısızlık kastı olmaksızın, yatarken Kuran okumak ve dinlemekte sakınca olmadığını ifade etti.