Ocak ayında hangi özel günler var?

İçindekiler:

  1. Ocak ayında hangi özel günler var?
  2. 3 Aralık Engelliler haftası mı?
  3. BM engelli Hakları Sözleşmesi nedir?
  4. Engelli bireylere yönelik yapılmış ilk uluslararası düzenleme nedir?
  5. Engelliler Haftası için neler yapılabilir?

Ocak ayında hangi özel günler var?

Önemli Gün ve Haftalar
TARİHADI
Ocak ayının ilk haftasıVeremle Savaş Eğitimi Haftası
Ocak ayının 2. haftasıEnerji Tasarrufu Haftası
10 OcakGazeteciler Günü
25 OcakDünya Cüzzam Günü
136 satır daha

3 Aralık Engelliler haftası mı?

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir.

BM engelli Hakları Sözleşmesi nedir?

Birleşmiş Milletler Engelli Kişilerin Haklarına Dair Uluslararası Sözleşme engelli bireylere eşitlik, haysiyet, özerklik ve topluma tam katılım tanıyan ilk kapsamlı sözleşmedir. Sözleşme 21'inci yüzyılın ilk insan hakları belgesi olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle Sözleşme büyük bir öneme sahiptir.

Engelli bireylere yönelik yapılmış ilk uluslararası düzenleme nedir?

Engelli bireylerin önemli bir oranı özel eğitime ya da kaynaştırma eğitimine gereksinim duyarlar. Türkiye'nin onayladığı doğrudan engelli haklarına yönelik olarak düzenlenen ilk uluslararası düzenleme Birleşmiş Milletler tarafından 20 Aralık 1971 tari- hinde kabul edilen Zihinsel Engellilerin Haklarına Dair Bildiridir.

Engelliler Haftası için neler yapılabilir?

Engelliler Haftası süresince radyolarda, televizyonlarda engellilerin sorunlarını, engelli olmayı önleyici durumları ve engellilerin eğitimini anlatan, sorunların çözümler üreten programlar yayınlanır. Okullarda konuyla ilgili tiyatro gösterileri düzenlenir, Film, slayt gösterileri izlenir.