Uslu ifadeler nasil Carpilir?

İçindekiler:

  1. Uslu ifadeler nasil Carpilir?
  2. Çarpma durumunda üsler toplanır mı?
  3. Uslu ifadeler nasil okunur?
  4. Üssün Üssü çarpılır mı?
  5. Üssün Üssü toplanır mı çarpılır mı?

Uslu ifadeler nasil Carpilir?

Çarpma İşlemi Tabanları aynı olan ifadeler birbiriyle çarpıldığında; üsler toplanarak ortak olan tabana üs şeklinde yazılır. Üsleri eşit sayılar çarpılırken öncelikle tabanlar çarpılır ve üs ise üs çarpımına üs olarak yazılır.

Çarpma durumunda üsler toplanır mı?

Üsleri eşit sayılar çarpılırken öncelikle tabanlar çarpılır ve üs ise üs çarpımına üs olarak yazılır. Tabanları aynı olan üslü ifadeler birbirlerine bölündüğünde payın kuvvetinden paydanın kuvveti çıkarılmaktadır. Aynı zamanda bulunan sonu ise ortak olan tabanın kuvveti şeklinde yazılır.

Uslu ifadeler nasil okunur?

KONU 1: ÜSLÜ İFADELER
  1. Okunuş Tabandaki sayıyı okuduktan sonra “ÜSSÜ” deyip, kuvvetteki sayıyı okuyabiliriz. ÖRNEK: 3 4 : “ üç ÜSSÜ dört ” 4 12 : “ dört ÜSSÜ on iki ” ...
  2. Okunuş İkinci okunuş şeklinde, tabanın kaçıncı kuvvetinin alındığını belirtiriz. ÖRNEK: 3 4 : “ üçün dördüncü KUVVETİ” 4 12 : “ dördün on ikinci KUVVETİ”

Üssün Üssü çarpılır mı?

BÖLÜM 4: ÜSLÜ SAYILARIN ÜSSÜ Tabanı a ve kuvveti n olan bir üslü sayının m 'ninci kuvveti, a 'nın ( n . m )'ninci kuvvetine eşittir. Başka bir deyişle, üslü bir sayının kuvvetini alırken kuvvetleri çarparız.

Üssün Üssü toplanır mı çarpılır mı?

BÖLÜM 4: ÜSLÜ SAYILARIN ÜSSÜ ... Başka bir deyişle, üslü bir sayının kuvvetini alırken kuvvetleri çarparız.