Eleman kelimesi nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Eleman kelimesi nasıl yazılır?
  2. Eleman Türkçe mi?
  3. Eleman ne anlama gelir?
  4. Panorama ne demek Turkcesi?
  5. Panorama ne anlama geliyor?
  6. Panorama nın anlamı nedir?
  7. Çıkarım nedir Türk Dil Kurumu?
  8. Çıkarsama ne demek?

Eleman kelimesi nasıl yazılır?

eleman, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, e harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'e', 'l', 'e', 'm', 'a', 'n', şeklindedir. eleman kelimesinin tersten yazılışı namele diziliminde gösterilir.

Eleman Türkçe mi?

İşte, merak edilenler! Eleman kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Eleman, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. - Eskilerin şiirde pek bol kullanmaktan hoşlandıkları elemanlardan birisi de teşbihti.

Eleman ne anlama gelir?

(Lat: Element) Unsur. Bileşik bir şeyi meydana getiren basit şeylerden biri. Bir bütünün parçaları.

Panorama ne demek Turkcesi?

Türkçe İngilizce sözlükte arama yapmak için ise tıklayabilirsiniz. i. panorama, umumi manzara, genel görünüş; bir şehrin veya tabii bir manzaranın uzaktan görünüşünü canlandıran resim; durmadan değişen sahne veya olaylar; bir konunun etraflı olarak incelenmesi. panoramic s. panoramik.

Panorama ne anlama geliyor?

Panorama, fiziksel anlamdaki bir alanın geniş açıyla herhangi bir görünümüdür. Boyama, çizim, fotoğraf, film / video veya üç boyutlu bir modelde uygulanabilir. Ayrıca, hareketli resim terimi (pan, pannig, panama; kamerayı döndürerek elde edilen görüntü) panoramadan türetilmiştir.

Panorama nın anlamı nedir?

TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı "genel görünüm, geniş görünüş" anlamına gelen panorama, Türkçeye Fransızcadan geçmiştir.

Çıkarım nedir Türk Dil Kurumu?

a. 1. Çıkarma işi. 2. man. Belli önermelerin kabul edilen veya gerçek olan doğruluklarından, yanlışlıklarından, başka önermelerin kabul edilen veya gerçek olan doğruluklarını, yanlışlıklarını çıkarma, istidlal.

Çıkarsama ne demek?

çıkarsama. a. fel. Bir önermeden, düşünce yoluyla bir başka önermeye geçme işi, istihraç. Bir ya da daha çok yargıdan başka bir yargıya varma süreci.