Cennet ve Cehennem Mağarası nerede?

İçindekiler:

  1. Cennet ve Cehennem Mağarası nerede?
  2. Cennet Cehennem Mağarası giriş ücreti ne kadar?
  3. Cennet Cehennem Mağaraları ismini nereden almıştır?
  4. Cennet Çukuru neresi?
  5. Astım Mağarası nerede?
  6. Mersin Cennet Cehennem kaç merdiven?
  7. Cennet Çukuru hangi ilde?
  8. Cennet hangi ilimizdedir?
  9. Astım Mağarası ücretli mi?
  10. Astım Mağarası ne zaman kuruldu?
  11. Astım Mağarası müze kart geçerli mi?

Cennet ve Cehennem Mağarası nerede?

Bu sebeple birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Cennet Cehennem Mağaraları Nerede? Cennet Cehennem Mağaraları olarak bilinen ancak bir obruk yapılanması ile oluşan Cennet Cehennem Mağaraları Mersin'in Silifke ilçesinin Narlıkuyu yakınlarında bulunmaktadır.

Cennet Cehennem Mağarası giriş ücreti ne kadar?

Giriş Ücreti : 45 TL - Durum : AÇIK (Aynı bilet ile Astım Mağarasını ziyaret edebilirsiniz.)

Cennet Cehennem Mağaraları ismini nereden almıştır?

Bu mağaraya Cennet isminin verilmesinde iki sebep etkili olmuş. Bunlardan birincisi içinin yemyeşil olması, ikincisi ise altından akarsu geçmesi. Yaklaşık olarak 135 metre derinliğinde olan Cennet Mağarası, Cehennem Mağarası'nın güneybatısında yer alıyor.

Cennet Çukuru neresi?

Cennet ve Cehennem Çökükleri veya Cennet ve Cehennem Obrukları, Silifke - Narlıkuyu yakınlarında bulunan, doğal yollarla oluşmuş, tarihi ve turistik ilgi çeken, çok derin mağaralardır. Cennet Çöküğü ve Cehennem Çukuru olarak adlandırılmaktadır. Cennet çöküğü ve Cehennem çukuru arasında 80 metre mesafe vardır.

Astım Mağarası nerede?

MERSİN ASTIM MAĞARASI Narlıkuyu Kasabası, Hasanaliler Mahallesi'nde bulunan bu mağara, Cennet-Cehennem Mağaraları'nın 600 metre kuzeybatısında yer alıyor. Bölgenin coğrafi koşullarını en iyi yansıtan yerlerden biri olmakla kalmıyor, bir tabiat harikası olarak da biliniyor.

Mersin Cennet Cehennem kaç merdiven?

Cennet obruğunun içine her biri oldukça geniş 452 basamaklı taş bir merdivenle inilir. Kiliseye 300. basamakta varılır. Kiliseden sonraki mağaranın bitim noktasında mitolojik bir yeraltı deresinin sesi duyulur.

Cennet Çukuru hangi ilde?

Mersin Silifke yolu üzerinde Narlıkuyu Mahallesi yakınlarında bulunan Cennet-Cehennem çökükleri, her yıl çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor. Doğal yollardan oluşan bu iki büyük çukur; obruk, mağara ve çökük gibi isimlerle de anılıyor.

Cennet hangi ilimizdedir?

Cennet ve Cehennem Obrukları – Mersin.

Astım Mağarası ücretli mi?

Astım Mağarası ziyaret saatleri: Astım Mağarası, yaz dönemi (15 Nisan–30 Ekim) 08.00–19.00; kış dönemi (30 Ekim–15 Nisan) tarihlerinde 08.00–16.45 saatlerinde ziyarete açık. Mağara, haftanın 7 günü ziyaret edilebiliyor. 🔐 Astım Mağarası giriş ücreti: Astım Mağarası giriş ücreti 35TL.

Astım Mağarası ne zaman kuruldu?

Astım Mağarası - Mersin Narlıkuyu Kasabası, Hasanaliler Mahallesi'nde Cennet-Cehennem Çöküklerinin kuzey-batısındadır. İçine helezonik demir bir merdivenle inilen mağaranın oluşumu 3. jeolojik döneme kadar uzanır.

Astım Mağarası müze kart geçerli mi?

Astım Mağarası ziyaret saatleri: Astım Mağarası, yaz dönemi (15 Nisan–30 Ekim) 08.00–19.00; kış dönemi (30 Ekim–15 Nisan) tarihlerinde 08.00–16.45 saatlerinde ziyarete açık. ... 🔐 Astım Mağarası giriş ücreti: Astım Mağarası giriş ücreti 35TL. Müze Kart geçerli.