Ton kelimesinin eş seslisi nedir?

İçindekiler:

  1. Ton kelimesinin eş seslisi nedir?
  2. Göz eş sesli anlamı nedir?
  3. Çayın eş sesli anlamı nedir?
  4. Saz eş sesli anlamı nedir?
  5. Yas kelimesi sesteş midir?

Ton kelimesinin eş seslisi nedir?

EŞ SESLİ KELİMELER TABLOSU
SözcükAnlamıEş Seslisi
tonbir rengin veya sesin tonuton
ünlümeşhur, namlıünlü
varelde bulunan, var olanvar-
43 satır daha

Göz eş sesli anlamı nedir?

Kurumumuzca yayımlanmış olan Türkçe Sözlük'te de “göz” sözünün “görme organı” anlamı yanında on iki yan anlamı verilmiştir. Buna göre yazınızda sormuş olduğunuz “göz” sözüyle eş sesli başka bir kelime bulunmamaktadır. net olarak ifade edilmiştir.

Çayın eş sesli anlamı nedir?

Yazılışları ve okunuşları aynı olan ancak anlamları açısından farklı olan kelimeler eş sesli, yani sesteş sözcüklerdir. Sözcüklerden biri olarak da çay kelimesi öne çıkıyor. Yani saç çay sözcüğü sesteş eş sesli bir kelimedir.

Saz eş sesli anlamı nedir?

Saz kelimesi bir eş sesli sözcüktür. Yani diğer bir ifade ile sesteş olarak bilinir ve birden fazla anlama sahiptir. Bu anlamlardan ilki ve en çok kullandığı bir müzik aleti olmasıdır. Diğer bir ifadesi ise su kuyularında olan durum şeklinde anlatılır.

Yas kelimesi sesteş midir?

Yas kelimesinin eş anlamı Olan sözcükler Yazılışı ve okunuşu farklı olan ancak aynı anlama gelen kelimeler eş anlamlıdır. Türkçede pek çok kelimenin eş anlamlısı bulunur. Aynı şekilde yas kelimesi de eş anlamlı olarak Matem ile karşılanıyor. Farklı yerlerde aynı anlamı ile beraber kullanabilirsiniz.