Rebus a nasıl kayıt olunur?

İçindekiler:

  1. Rebus a nasıl kayıt olunur?
  2. MEB Rebus nedir?
  3. Rebus Projesi Nedir?
  4. Rebus bursu nedir?
  5. YLSY nasıl kayıt olunur?
  6. 2021 YLSY başvuruları ne zaman?
  7. 2021 YLSY ne demek?
  8. YLSY ALES kaç yıl geçerli?
  9. YLSY kaç yıl geçerli?
  10. YLSY de verilen burs ne kadar?

Rebus a nasıl kayıt olunur?

Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerini 07-26 Ağustos 2019 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın http://rebus.meb.gov.tr (REBUS - Resmî Burslu Öğrenci Sistemi ) internet adresinden yapabilecek.

MEB Rebus nedir?

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin başvuruları Resmî Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS - http://rebus.meb.gov.tr) ...

Rebus Projesi Nedir?

Rebus, kelimelerin alışılmış şekilleri dışında yazılarla, sembollerle ya da resimlerle belirtilmesi ya da bu şekildeki bulmacalardır. ... kolaylıkla bir gösterim yerine bir başka gösterim uygulanabilir; "high" (yüksek) yerine "h-eye" yazılabilir ki buna 'Rebus İlkesi' denmektedir.

Rebus bursu nedir?

Mecburi hizmet karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır. MEB tarafından not ortalaması 2.50 üzerinde olan ve burs için gerekli şartları sağlayan öğrencilere yurt dışı yüksek öğrenimleri süresince verilmektedir.

YLSY nasıl kayıt olunur?

YLSY'ye başvuru YYEGM üzerinden yapılır. Başvuru tarihleri www.yyegm.meb.gov.tr adresinde ilan edilir.

2021 YLSY başvuruları ne zaman?

Bu doğrultuda ülkemizin stratejik alanlarda ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla 2021 YLSY planlaması kapsamında, stratejik alanlar listesi de dikkate alınarak talepte bulunan öğrencilerin en geç 09 Nisan 2021 tarihi mesai bitimine kadar bölümlerine başvurmaları gerekmektedir.

2021 YLSY ne demek?

Üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla mecburi hizmet karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır.

YLSY ALES kaç yıl geçerli?

En az lisans mezunu olmak, c. Lisans mezuniyet notu en az 2.50 / 65 olmak, d. 31 yaşından gün almamış olmak (2014 YLSY için 1984 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak), e. ALES'ten en az 70 puan almış olmak (ALES puanları, sınavın açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli kabul edilmektedir.), f.

YLSY kaç yıl geçerli?

öğrenimi için en fazla 2 yıl, doktora öğrenimi için ise en fazla 4 yıla kadar süre verilir. Fakat bu durum ülkelerin eğitim sistemlerine ve işleyişlerine göre farklılık gösterebilir. ( Örneğin; İngiltere'de yüksek lisans öğrenimi için 1 yıl, doktora öğrenimi için ise 3 yıla kadar süre verilir.)

YLSY de verilen burs ne kadar?

Yurt içinde dil öğrenimi görülen süre boyunca ödenen aylık burs olup 1.000 TL olarak ödenmektedir.