Palmet motifi nedir?

İçindekiler:

  1. Palmet motifi nedir?
  2. Rumi sanatı nedir?
  3. Palmet ne demektir?
  4. Lotus bezeme nedir?
  5. Motif sanatı nedir?
  6. Rumi ne demek Mimari?
  7. Rumi motifi nerelerde kullanılır?
  8. Palmet kimin?
  9. Rumi nedir sanat tarihi?
  10. Bezeme tekniği nedir?

Palmet motifi nedir?

Palmiye yaprağı biçiminde üslüblaştırılmış motif, bezeme. Bu bezeme klasik Yunan ve Roma antik çağında son derece yaygındı. Rönesans, klasikçilik ve neo klasikçilik de bu motiften yararlandı.

Rumi sanatı nedir?

Rumi motifler, Türk süsleme sanatı tarihi içerisinde her dönemde ve her türlü süsleme alanında yüzyıllardan beri kullanılan klasik motiflerimizdendir. ... Rumi motifi ilk kez, 9.ve10.yüzyılda Uygur Türklerine ait bezeklik Freski'nde Rumi kanatlı ejderha figüründe bir motif olarak görülür.

Palmet ne demektir?

palmet (palm leaf) Bir sapın iki tarafında simetrik olarak sıralanmış uzunca yapraklardan oluşan, üsluplaştırılmış bitkisel bezeme motifi.

Lotus bezeme nedir?

Palmiye yapraklarından esinlenerek yapılan bezeme türüdür. Değişik biçimlerde karşımıza çıkan bu motif klasik anlamda, uçları aşağıya kıvrık, karın kısmı şişkin iki yan yaprak ve bu yaprakların orta kısmında yer alan küçük bir tepe yaprağından oluşmaktadır.

Motif sanatı nedir?

Motif Hakkında Detaylı Bilgi Resimcilik ve süslemecilik sanatında bir bütünün değişik yönlerinin çizilmesi o bütünün motiflerini meydana getirir. Bu motiflerin değişik tarzda ve yönde birleşmesiyle de çizilmek istenen eserin bütünü ortaya çıkar.

Rumi ne demek Mimari?

Rumi “Anadolu'ya ait” anlamındadır eskiden Anadolu'ya Diyar-ı Rum denilmesinde ve 1071 Malazgirt Zaferi'nden sonra Anadolu'ya yerleşen Selçuklu Türklerinin bu motifi geliştirerek, çok kullanmalarından dolayıdır. Rumi motifine ayrıca Selçukî de denilmektedir.

Rumi motifi nerelerde kullanılır?

Bir çok kullanım alanı olmakla beraber kullanıldığı alanlarında vazgeçilmez bir unsuru olarak göze çarpmaktadır. Bunlara örnek olarak tezhip, hat, minyatür, cild (kitap sanatlarında), taş işçiliği, kalemişi, vitray, ahşap ve oymacılık (mimari'de), çini ve seramik, halı ve kumaş, metal eşyalar v.s. verilebilir.

Palmet kimin?

Palmet Enerji'nin sahibi olarak Bülent Doğanay Samuray görülüyor. Şirketin yönetim kurulunda ayrıca Muzaffer Yücel, C. Doruk Samuray, William Paine ve Hanife Esin Akbulut bulunuyor.

Rumi nedir sanat tarihi?

Rumi “Anadolu'ya ait” anlamındadır eskiden Anadolu'ya Diyar-ı Rum denilmesinde ve 1071 Malazgirt Zaferi'nden sonra Anadolu'ya yerleşen Selçuklu Türklerinin bu motifi geliştirerek, çok kullanmalarından dolayıdır. Rumi motifine ayrıca Selçukî de denilmektedir.

Bezeme tekniği nedir?

Bezeme veya tezyinat, herhangi bir yüzeyi süslemek için; üzerine boyalı, boyasız, düz ya da kabartma olarak yapılan güzel biçimlere denir. Bu ad, sanat çevrelerince de pek anlaşılmış değildir.