Budala demek ne demek?

İçindekiler:

  1. Budala demek ne demek?
  2. Budala ne demek TDK?
  3. Abdal Budala ne demek?
  4. Budala da ne anlatır?
  5. Halt etmek ne anlama gelir?
  6. Budala olma durumu nedir?
  7. Senden kaçtı çünkü seni ne kadar?
  8. Halt etmek argo mu?

Budala demek ne demek?

i. 1. Budala olma durumu, ahmaklık, bönlük, aptallık: Para kazanmak ve zevk sürmekten ötesini budalalık sayardı (Safiye Erol). 2.

Budala ne demek TDK?

Budala, zekâca geri olan, alık, ahmak, bön; ya da "bir şeye aşırı düşkün" anlamında kullanılan Arapça kökenli sözcük (TDK).

Abdal Budala ne demek?

Budala kelimesi Türkçe'de "abdallar, sufi hiyerarşisinde bir rütbe" anlamına gelir. ... Budala kelimesi tarihte bilinen ilk kez "abdallar, dervişler arasında seçkin bir zümre" TDK, Tarama Sözlüğü (1400 yılından önce)"aptal, meczup" [ Filippo Argenti, Regola del Parlare Turco (1533) ] eserinde yer almıştır.

Budala da ne anlatır?

Konusu. Dostoyevski bu eserinde, sara hastası bir genç adamın merkezine yerleştirdiği bir dünyada dürüst ve açık bir insan olarak yaşamanın zorluklarına değinmekte ve toplumun ne kadar da iki yüzlü bir sistem üzerine dayanarak ayakta durduğunu gözler önüne sermektedir. Böyle bir dünyada dürüst olmak "budala" olmaktır.

Halt etmek ne anlama gelir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Yakışıksız davranmak, uygunsuz bir söz söylemek veya kötü bir şey yapmak. "Halt etmişsin, bir de utanmadan anlatıyorsun." "Bu diziye kötü diyen halt etmiş."

Budala olma durumu nedir?

Budala olma durumu, ahmaklık, bönlük, aptallık: Para kazanmak ve zevk sürmekten ötesini budalalık sayardı (Safiye Erol). 2. Budalaca iş: Bir adamı hüngür hüngür ağlatacak derecede gülünç bir budalalık olduğunu anlıyor (Ömer Seyfeddin). ѻ Budalalık etmek: Budala gibi davranmak.

Senden kaçtı çünkü seni ne kadar?

"Senden kaçtı, çünkü seni ne kadar çok sevdiğinin farkına vardı. Senin yanında olmaya gücü yetmedi. Yani böyledir insanoğlu, korkar."

Halt etmek argo mu?

Halt etmek, hoş olmayan, uygunsuz davranışlarda bulunmak anlamına gelen bir deyimdir.