Soru eş ve zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Soru eş ve zıt anlamlısı nedir?
  2. Soru cevap zıt mıdır?
  3. Cevabın eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  4. Sorunun zıt anlamlısı nedir sorunun zıt anlamlısı nedir?
  5. Islağın zıt anlamlısı eş anlamlısı nedir?
  6. Sual kelimesinin eş seslisi nedir?
  7. Cimri eş sesli midir?

Soru eş ve zıt anlamlısı nedir?

Soru kelimesinin bilinen ve en sık kullanılan eş anlamlısı 'sual' kelimesidir. Sual kelimesi, dilimize Arapçadan geçmiştir. Soru kelimesi kullanılarak kurulacak bir cümlede, sual kelimesi de rahatlıkla kullanılabilir. Zıt anlamlısı bulunmamaktadır.

Soru cevap zıt mıdır?

Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir sorusunun cevabı soru ve sual kelimeleridir. Soru ve sual kelimeleri aynı anlamı taşır. Bu iki kelime de cevap kelimesine karşıt anlam olarak kullanılabilir. Soru ve sual kelimeleri cevap kelimesinin zıt anlamlarıdır.

Cevabın eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin diğer bir ismi yanıttır. Yani cevap kelimesinin eş anlamlısı olarak yanıt kullanılır. Cevabın zıt anlamlı kelimesini ise soru oluşturmaktadır. Soru kelimesinin yanında cevabın bir diğer zıt anlamlısını da sual oluşturmaktadır.

Sorunun zıt anlamlısı nedir sorunun zıt anlamlısı nedir?

Sorunun birden fazla zıt anlamlısı bulunmaktadır. Zıt anlam demek soru kelimesinin tam olarak karşıtı olan anlamı içermek demektir. Bu bakımdan soru kelimesinin ilk zıt anlamlısı olan kelime; cevap olup ikinci zıt anlamlısı yani karşıt anlam içeren sözcük yanıt kelimesidir.

Islağın zıt anlamlısı eş anlamlısı nedir?

Islak sözcüğünün tek zıt anlamı kuru olarak kabul edilir.

Sual kelimesinin eş seslisi nedir?

Sual Eş Anlamlısı Sual kelimesi ile soru kelimesi yakın anlam, anlamdaş veya anlamlı kelimelerdir. Gündelik yaşamda daha çok soru kelimesi kullanılsa da anlamı olan sual kelimesi de bu kelime yerine kullanılabilir.

Cimri eş sesli midir?

Cimri Eş Anlamlısı Eş anlamlı kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı kelimelere denir. Eş anlamlı kelimeler birbirinin yerlerine kullanılabilen kelimelerdir. Cimri eş anlamlısı ise pinti, hasis, eli sıkı, nekes kelimeleridir.