İŞKUR başvurusu nasıl yapılır internetten?

İçindekiler:

  1. İŞKUR başvurusu nasıl yapılır internetten?
  2. İŞKUR işçi kaydı nasıl yapılır?
  3. TYP numarası nerede yazar?
  4. İskur TYP no nasıl alınır?
  5. Işkura kayıt olduğumu nasıl öğrenebilirim?
  6. Işkur numarası kaç?

İŞKUR başvurusu nasıl yapılır internetten?

İnternet şubesinin ana sayfasında yer alan “iş arayan” seçeneğine giriş yaparak özgeçmiş oluşturabilirsiniz. CV oluştur bölümü üzerinden istenilen bilgileri girebilirsiniz. Size uygun olan iş ilanlarını aramak için İŞKUR resmi internet sitesinde yer alan iş bulma formunu doldurabilirsiniz.

İŞKUR işçi kaydı nasıl yapılır?

İŞKUR'un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur.

TYP numarası nerede yazar?

esube.iskur.gov.tr adresine gidip iş arayan kısmından giriş yaptıktan sonra üst menüde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın. Açılan sayfada ARA butonuna tıkladığınızda TYP ilanları karşınıza çıkacaktır. Burada , SEÇ kısmının altında bulunan numara TYP numarasıdır.

İskur TYP no nasıl alınır?

Başvuru sahibine verilen numara ile TYP başvuru sonuçları sorgulanabilir. TYP Numarası ilana başvurulmasının ardından sistem tarafından otomatik olarak verilmektedir. TYP numarası almak için sadece online işlemlerden ilgili alanlara yapılan meslek grubuna başvurulması yeterlidir.

Işkura kayıt olduğumu nasıl öğrenebilirim?

kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya e devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e-devlet sisteminde bulunan e hizmetler bölümünden "İŞKUR" başlığını bulmalısınız. İŞKUR'un sunduğu hizmetler arasından "İş Başvurusu Sonucu Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.

Işkur numarası kaç?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.