Yanı sıra birleşik mi?

İçindekiler:

  1. Yanı sıra birleşik mi?
  2. Yanı sıra nasıl yazilir TDK?
  3. Yanısıra neden ayrı yazılır?
  4. Yanısıra nasıl yazılmalı?
  5. Yanı sıra nasıl yazılır imla kılavuzu?
  6. Anadili nedir TDK?
  7. Ev sahipliği yapmak nasıl yazılır?
  8. Anadili ne belirler?

Yanı sıra birleşik mi?

Bu kelimenin yanı sıra mı, yanısıra mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yanı sıra bir şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Yanı sıra nasıl yazilir TDK?

Türk Dil Kurumu'ndan alınan bilgilere göre yanı sıra kelimesinin doğru yazımına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Yanı sıra kelimesinin yazımında hata yapan birçok kişi bulunmaktadır. TDK'ye göre yanı sıra ayrı olarak yazılmalıdır.

Yanısıra neden ayrı yazılır?

En sık yapılan kelime hatalarından birisi yanı sıra kelimesidir. Cümlede geçtiği gibi ayrı olarak yazılır. ı ve s harfleri arasına bir karakter boşluk konulmalıdır. Yanı sıra kelime grubu, bir ikileme olduğu için toplum tarafından bir çırpıda söylenir.

Yanısıra nasıl yazılmalı?

Yanı Sıra TDK Doğru Yazımı TDK'ye göre yanı sıra ayrı olarak yazılmalıdır.

Yanı sıra nasıl yazılır imla kılavuzu?

Kelimenin doğru yazılımı ayrı ayrı yazılarak olmalıdır. Yani yanı sıra şeklinde kullanılması doğru yazım şeklidir. Cümle içinde ayrı yazılarak kullanıldığında doğru kullanım elde edilir.

Anadili nedir TDK?

İnsanın doğup büyüdüğü aile ve soyca bağlı bulunduğu toplum çevresinden öğrendiği, bilinç altına inen ve kişilerle toplum arasındaki ilişkilerde en güçlü bağı oluşturan dil (Korkmaz 1992: 8). ... İnsanın çocukken ailesinden ve soyca bağlı olduğu topluluktan öğrendiği dil (TDK Türkçe Sözlük 2005: 93).

Ev sahipliği yapmak nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Evsahibi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ev sahibi şeklinde olmalıdır.

Anadili ne belirler?

Anadil ise birçok dile köken olan, birçok dili doğuran dil anlamındadır. Başka bir ifadeyle, anadil, kendisinden başka diller türetilmiş olan dil demektir. Bu özelliği gereği dilbilimcilerin çalışma alanıdır. Anadili ise insanın çocukken anasından, evindekilerden ve soyca bağlı olduğu topluluktan öğrendiği dildir.