Ya Kebir ne için okunur?

İçindekiler:

  1. Ya Kebir ne için okunur?
  2. Ya Aziz ne için okunur?
  3. En Nur kaç defa okunmalı?
  4. Ya Müteali ne için okunur?
  5. Ya Aziz zikri kaç kere çekilir?
  6. Ya azim niçin okunur?
  7. Ya Rahman esması ne için okunur?
  8. Ya Allah Ya Rahman ya Rahim ya kavi ya kadir kaç kere okunmalı?

Ya Kebir ne için okunur?

- Namaz sonrasında okunanYa Kebir Celle Celalühü” ile kişi işinde başarılı olur ve çevresi tarafından daha çok sevilir. - Oruçlu olunan vakitlerde okunduğunda, kişinin makam ve rütbesinin artmasına vesile olur. - Düzenli olarak tekrarlanan “Ya Kebir” zikri, kişinin ilim sahibi olmasını sağlar.

Ya Aziz ne için okunur?

El-Aziz Esmasının anlamı ise hakiki ve mutlak suret ile üstünlük sahibi, mağlup edilme olasılığı kesinlikle mümkün olmayan, sonsuz izzet, azamet, şeref ve onur sahibi. Hükmünde her daim mutlak galip olan demektir.

En Nur kaç defa okunmalı?

Allah'ın nuru, ilmi, rahmeti ve cömertliği gibi asla tükenmez. Onun sonsuz nuru, tüm kainatı ve insanın kalbini ışıklandırır. En Nur, doğru yolu gösteren, ışıklandıran ve insana bilmediğini gösteren anlamına gelir. Ya Nur esmasını 99 kere zikretmek, işte başarı ve ticarette helal kazanç getirir.

Ya Müteali ne için okunur?

El-Müteâlî havas ve esması ile beraber faziletleri üzerinden çok yüce anlamlara gelmektedir. - Düşmanların helakı için bir hafta boyunca her gün 1000 kez bu ismi şerif okunmalıdır, ... - Gün içerisinde 551 kez bu İsmi Şerifi okuyan kişiler, dinin hoş görmediği şeylerden uzak durabilir ve günah işlemekten kurtulur.

Ya Aziz zikri kaç kere çekilir?

En az 94 kez okumak birçok fazilete erişebilmek için gerekli olan sayıdır. İsmi şerifi niyet üzerine okumadan önce salavat ve istiğfar okuyarak ismi şerifi okumak ve dua etmek oldukça faziletli olup duaların hızlıca kabul olmasında faydalı olmaktadır. El Aziz ismi şerifi çok mübarek ve faziletli bir esmadır.

Ya azim niçin okunur?

Büyük ve yüce manasına gelen azamet kelimesinden türetilen Azim, Allah'ın sonsuz kudretini ve yüceliğini tespih etmek için zikredilir.

Ya Rahman esması ne için okunur?

İhlasla “Er-Rahman” zikrini çeken kişinin; kalbi yumuşar, düşmanlarından emin kılınır ve maddi nimetlere erişir. 2. Allah tarafından sevilmeye mazhar olunur. 3. Cuma günü okunanYa Rahman Celle Celalühü” zikri, istenen dileğe kavuşmayı sağlar.

Ya Allah Ya Rahman ya Rahim ya kavi ya kadir kaç kere okunmalı?

Abdülehad Serhendi hazretleri buyuruyor ki: (70 kere, “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir. Tamamı okunup başa dönülür, bu şekilde, tamamı 70 kere okunur. Allah rızası için okumalı.