Arızi ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Arızi ne demek TDK?
  2. Arizi ne anlama gelir?
  3. Arızi ne demek Osmanlıca?
  4. Semavi ne demek tarih?
  5. Arızi kazançlar nelerdir?
  6. Izafi olarak ne demek?
  7. 3 semavi din nedir?
  8. Semavi kitaplar ne demek?
  9. Vergiye tâbi arızi kazançlar nelerdir?
  10. Görelilik ne anlama gelir?

Arızi ne demek TDK?

Sonradan olan, dıştan gelen. 2. Geçici, eğreti: “Yoksa, arızi bir şeydir ihtiyarlık ve sonu gençliktir.” -N.

Arizi ne anlama gelir?

Arızi kelimesi Türkçede gelip geçici, olumsal, sonradan olan ve dıştan gelen anlamlarında kullanılır. Gayrimenkul sektöründe kullanılan ve belirli durumlarda vergiye tabi olan geçici kazanç ifadesindeki arızinin de anlamı buradan gelir.

Arızi ne demek Osmanlıca?

arızi / arızî / ârızî / عارضى / عَارِض۪ي Zâtî ve irsî olmayıp sonradan hâsıl olan. Zâtî ve esastan olmayıp sonradan zuhur ve taalluk eden. Muvakkat, geçici.

Semavi ne demek tarih?

semavi / semavî / semâvî / سماوی / سَمَاو۪ي Gökle alâkalı, semaya dair ve müteallik. İnsan eseri olmayan, vahiyle gelmiş bulunan.

Arızi kazançlar nelerdir?

Gelir Vergisi Kanununa göre sürekliliği olmayan işlerden elde edilen gelirlere arızi kazanç denir. ... Ticari ya da zirai bir işletmenin faaliyetinin durması ya da işletmenin asla faaliyete başlamaması; ihale, artırma ve eksiltmelere iştirak edilmemesi karşılığında elde edilen gelir.

Izafi olarak ne demek?

TDK'de iki kavram da farklı anlamlar içermektedir. İzafi değer, bağıl değer anlamını taşımaktadır. Bağıl, göreceli sayılar grubuna matematikte izafi değer adı verilmektedir. İzafiyet ise görelilik, bağıl olma durumu anlamlarını içermektedir.

3 semavi din nedir?

Tarihsel olarak, İbrahimî dinler Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam olarak kabul edilmiştir.

Semavi kitaplar ne demek?

Allah'a, meleklerine, ahiret gününe, peygamberlerin tümüne ve kitaplara inanmak başta peygamberler olmak üzere tüm insanlığa emredilmiştir. Allah-u Teâlâ kitapları vahiy yoluyla peygamberlerine iletmiştir. ... Bu kitaplara ilahi kitap veya gökten gelen kitap anlamında “semavi kitap” denmektedir.

Vergiye tâbi arızi kazançlar nelerdir?

Arızi kazançlar genel olarak yapılması devamlılık arz etmeyen faaliyetlerden elde edilen gelirlerden oluşmaktadır. Madde 82: Vergiye tâbi arızi kazançlar şunlardır: Arızî olarak ticarî muamelelerin icrasından veya bu nitelikteki muamelelere tavassuttan elde edilen kazançlar.

Görelilik ne anlama gelir?

Görece; göre olan, varlığı başka bir şeyin varlığına bağlı olan, kesin olmayıp kişiden kişiye, zamandan zamana, yerden yere değişebilen, bağıl, izafi.