AS AS nerede kullanılır?

İçindekiler:

  1. AS AS nerede kullanılır?
  2. As Long As Nasıl Kullanılır?
  3. As soon as kalıbı nasıl kullanılır?
  4. As well cümle sonunda kullanılır mı?
  5. As soon as den sonra hangi zaman gelir?
  6. As soon as hangi zamanda kullanılır?

AS AS nerede kullanılır?

Preposition yani edat görevinde as: As, edat görevinde iken bir isim ile beraber kullanılır ve bir iş ya da şeyin rolünü ya da amacını belirtmede bize yardımcı olur. Örneğin; I thought as a poet. (Bir şairmişim gibi / bir şair gibi düşündüm.)

As Long As Nasıl Kullanılır?

As Long As Grammer Formülü Bir subordinating conjunction, yani yan tümce bağlacı olan as long as, 'takdirde, sürece, olduğu sürece, yeter ki' gibi anlamlara gelmektedir. Diğer bağlaçlarda olduğu gibi İki cümleyi birbirine bağlamaktadır fakat bu bağlacın en önemli özelliği “koşul” anlamı veriyor olmasıdır.

As soon as kalıbı nasıl kullanılır?

As soon as, ya cümlenin başına, ya da ortasına gelmelidir. Mesela “as soon as you go home, call me”. Az önceki cümleyi başka türlü söyledik. Ya da modal'larla da as soon as'i kullanırsınız.

As well cümle sonunda kullanılır mı?

Cümledeki yerleri: Also, as well ve too'nun anlamları birbirine benzese de cümlede aynı yerde kullanılmazlar. Also genel olarak fiilden önce gelir; as well ile too, genel olarak cümle sonunda kullanılır.

As soon as den sonra hangi zaman gelir?

Mesela, “as soon as you go home, you should call me”. Bu örnekte de bir modal verb ile kullandık kalıbımızı. As soon as elbette yalnızca present tense ile kullanılmaz, past tense ile de kullanılır. İstediğiniz gibi çekimleyerek kullanabilirsiniz bu kalıbı.

As soon as hangi zamanda kullanılır?

As Soon As ile Hangi Tense (Zaman) Kullanılır? As soon as kalıbı Present Tense, Past Tense, Future Tense ve Past Perfect Tense ile kullanılabilir.