1618 sayılı kanun nedir?

İçindekiler:

  1. 1618 sayılı kanun nedir?
  2. 1618 sayılı seyahat Acenteleri Kanunu'na göre seyahat acenteleri kaç gruptur?
  3. 1618 sayılı kanun ne zaman çıktı?
  4. Seyahat acentaları hangi kanuna bağlı olarak kurulur?
  5. Seyahat acentası enformasyon memuru nedir?
  6. Kaç çeşit seyahat acentası vardır?
  7. A grubu B grubu ve C grubu seyahat acentaları Kültür ve Turizm Bakanlığına ne kadar kuruluş teminatı ödemektedir?
  8. Belgesi iptal edilen acenteye kaç yıl süreyle yeni belge verilmez?
  9. A grubu seyahat acentası ne demek?
  10. Enformasyon memuru nasıl olunur?
  11. Enformasyon memuru olmak için hangi bölümden alıyor?
  12. Seyahat acentası kavramı nasıl ortaya çıkmıştır?
  13. Perakende seyahat acentası nedir?
  14. Türsab A grubu seyahat acentası nedir?
  15. Yeni bir seyahat acentesi kurulurken seyahat Acenteleri Yönetmeliği'ne göre aşağıdakilerden hangisinden sonra Acentecilik faaliyetlerine başlayabilir?
  16. Yabancılar Türkiyede Seyahat Acentası açabilir mi?
  17. Turizm seyahat acentası ne iş yapar?
  18. A grubu seyahat acentası ne iş yapar?

1618 sayılı kanun nedir?

Madde 1- 92 tarih ve 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na göre hazırlanan bu Yönetmeliğin amacı; seyahat acentalarının kuruluşunda uygulanacak esaslar ile seyahat acentalığı mesleğini ve hizmetlerini Kanunun belirlediği esaslar doğrultusunda düzenlemektir.

1618 sayılı seyahat Acenteleri Kanunu'na göre seyahat acenteleri kaç gruptur?

Seyahat acentaları gördükleri hizmetlere göre üç grupta toplanırlar: A) (A) Grubu seyahat acentaları - 1 inci maddede söz konusu olan tüm seyahat acentalığı hizmetlerini görürler.

1618 sayılı kanun ne zaman çıktı?

Türkiye Seyahat Acenteları Birliği, kısa adıyla TÜRSAB, tarihinde yürürlüğe giren 1618 sayılı kanun ile kurulmuş, seyahat acentelarının kuruluş işlemlerinden itibaren tüm işlemlerinde yetkili kurumdur.

Seyahat acentaları hangi kanuna bağlı olarak kurulur?

Seyahat acentaları, işletme belgesi almak sureti ile seyahat acentalığı faaliyeti yapabilirler. 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri saklıdır.

Seyahat acentası enformasyon memuru nedir?

Haber alma-verme, haberleşme eylemleri ile ilgilidir. Enformasyon memurları, afet yönetim merkezinde görev yapan devlet memurlarına verilen isimdir. Bu birimde çalışan personel, afet yönetimiyle ilgili işlemler yapmaktadır. Ayrıca her seyahat acentesinde de görev yapan bu personel büyük sorumluluklar üstlenmektedir.

Kaç çeşit seyahat acentası vardır?

a) A Grubu Seyahat Acentası: Tüm seyahat acentalığı hizmetlerini yapar. b) B Grubu Seyahat Acentası: Kara, deniz ve hava ulaştırma araçlarına ilişkin rezervasyon ve bilet satışı hizmetleri ile A grubu seyahat acentalarının düzenledikleri turların biletlerinin rezervasyonunu ve satışını yapar.

A grubu B grubu ve C grubu seyahat acentaları Kültür ve Turizm Bakanlığına ne kadar kuruluş teminatı ödemektedir?

MADDE 30 – (1) Seyahat acentası gruplarına göre yatırılacak olan teminat miktarları aşağıda belirtilmiştir. a) A grubu seyahat acentası için yedibin Yeni Türk Lirası, b) B grubu seyahat acentası için altıbin Yeni Türk Lirası, c) C grubu seyahat acentası için beşbin Yeni Türk Lirası.

Belgesi iptal edilen acenteye kaç yıl süreyle yeni belge verilmez?

İptal, işletme belgesi iptal olunan seyahat acentaları ve bunların şubelerine iki yıl içinde yeniden kuruluş izni verilmemesi hükmünü doğurmaktadır.

A grubu seyahat acentası ne demek?

a) A Grubu Seyahat Acentası: Tüm seyahat acentalığı hizmetlerini yapar. b) B Grubu Seyahat Acentası: Kara, deniz ve hava ulaştırma araçlarına ilişkin rezervasyon ve bilet satışı hizmetleri ile A grubu seyahat acentalarının düzenledikleri turların biletlerinin rezervasyonunu ve satışını yapar.

Enformasyon memuru nasıl olunur?

Enformasyon Memuru Nasıl Olunur? Çok fazla alım olmamakla birlikte kısıtlı kadro kapsamında, enformasyon memuru olabilmek için KPSS puanında 70 ila 80 arasında en az puan almak gerekmektedir. Bu doğrultuda Turizm Bakanlığının açmış olduğu kadrolara yerleşmek suretiyle devlet memuru olma imkanı elde edilmektedir.

Enformasyon memuru olmak için hangi bölümden alıyor?

Enformasyon Memuru atamalarında adayların 4541 nitelik koduna tabi Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Enformatik, BilgisayarEnformatik, Enformatik, Enformatik (Almanca) ve Enformasyon Teknolojileri lisans programlarının birinden mezun olması gerekmektedir.

Seyahat acentası kavramı nasıl ortaya çıkmıştır?

Modern seyahat acentesi ilk olarak 19. yüzyılın ikinci yarısında 1758'de Cox & Kings Ltd.'nin kuruluşu olarak kök salmıştır. 1970 yılında Cox & Kings, kurulan en uzun seyahat şirketi gibi, seyahat ve turizm işine odaklandı.

Perakende seyahat acentası nedir?

Perakendeci seyahat acenteleri, paket turları, tatil paketlerini, hava, deniz ve karayolu ulaşım işletmelerinin biletlerini, araba kiralama işletmelerinin akitlerini, seyahat sigortası ve ilgili diğer hizmetlerin satış ve rezervasyonlarını yapan ve bu işlemlerin karşılığında üreticilerden komisyon alarak çalışan ...

Türsab A grubu seyahat acentası nedir?

Seyahat acentaları uyguladıklara hizmetlere göre 3 ana gruba ayrılmaktadır: A Grubu Seyahat Acentaları: Tüm seyahat acentacılığı hizmetlerini ifa ederler. B Grubu Seyahat Acentaları: Uluslararası kara, deniz ve hava ulaştırma araçları ile (A) grubu seyahat acentalarının düzenleyecekleri turların biletlerini satarlar.

Yeni bir seyahat acentesi kurulurken seyahat Acenteleri Yönetmeliği'ne göre aşağıdakilerden hangisinden sonra Acentecilik faaliyetlerine başlayabilir?

Seyahat acentası, Bakanlıktan işletme belgesi aldıktan sonra acentacılık faaliyetine başlar. MADDE 14 – (1) Seyahat acentası için aranan şartlar ve kuruluş esasları, kuracakları şubeleri için de geçerlidir.

Yabancılar Türkiyede Seyahat Acentası açabilir mi?

Şubeler Madde 6 – Seyahat acentaları yurt içinde ve yurt dışında sürekli veya geçici şubeler açabilirler. Şube açacak seyahat acentaları bu hususu Bakanlığa bildirmeye ve kuruluş izni almaya mecburdurlar.

Turizm seyahat acentası ne iş yapar?

Seyahat acentaları, kâr amacı ile turistlere turizm ile ilgili bilgiler vermeye, paket turları ve turları oluşturmaya, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetlerini görmeye yetkili olan, oluşturduğu ürünü kendi veya diğer seyahat acentaları vasıtası ile pazarlayabilen ticarî kuruluşlardır.

A grubu seyahat acentası ne iş yapar?

a) A Grubu Seyahat Acentası: Tüm seyahat acentalığı hizmetlerini yapar. b) B Grubu Seyahat Acentası: Kara, deniz ve hava ulaştırma araçlarına ilişkin rezervasyon ve bilet satışı hizmetleri ile A grubu seyahat acentalarının düzenledikleri turların biletlerinin rezervasyonunu ve satışını yapar.