Yaban mersini nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Yaban mersini nasıl kullanılır?
  2. Neden yaban mersini?
  3. Yaban mersini ne işe yarar?
  4. Yaban mersini suyu ne renk olur?
  5. Yaban mersini tadı ekşi midir?
  6. Yaban mersini neye benzer?
  7. Yaban mersini kurusu faydası nedir?

Yaban mersini nasıl kullanılır?

Yaban mersini taze, kurutulmuş, toz haline getirilmiş, ekstrakte edilmiş veya sıvı halde tüketilebilir. Kek, turta, reçel ve dondurma yapımında yaban mersini kullanılabilir. Ayrıca ferahlatıcı sağlıklı bir içecek hazırlamak için yaban mersini meyvesini kullanabilirsiniz.

Neden yaban mersini?

Yaz mevsiminde olgunlaşan meyve, şifa küpü gibi özelliklere sahip. Birçok sağlık sorununa karşı önlem olan yaban mersini, A, K, E, C vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve demir açısından çok zengindir. Güçlü bir antioksidan olan yaban mersini, bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir.

Yaban mersini ne işe yarar?

ABD ve Avrupa'da özellikle idrar yolu enfeksiyonları ve sistit tedavisinde doktorlar tarafından tavsiye edilen yaban mersini, kan şekeri ve kolesterolü düşürür. Ayrıca, ağız içi yaraları iyileştirir, damar sertliğini azaltır, kalp krizi riskini azaltır, yaşlanmayı yavaşlatır ve hafıza kayıplarını önler.

Yaban mersini suyu ne renk olur?

Yaban mersini bilmesek bizi de ikna edecekler. Kısaca yaban mersini dondurma ve suyu kırmızı mora yakın bir renkte ve tadı mayhoş olur.

Yaban mersini tadı ekşi midir?

Gerçek yaban mersininin buruk bir tadı vardır. Daha tatlı veya acımsı bir tat alıyorsanız, bu gerçek ya da taze olmadığı anlamına gelir. Ayrıca yaban mersinini renginden de kolaylıkla ayırt edebilirsiniz.

Yaban mersini neye benzer?

Yaban mersini, fundagiller familyasının mini mini bir üyesi. Mavi-mor rengi sayesinde kolayca ayırt edilebilen bu minnoş meyve, Türkiye'de Karadeniz Bölgesi'nde, dünyada ise en çok Kuzey Avrupa ve Amerika'da yetişiyor.

Yaban mersini kurusu faydası nedir?

Yaban mersini kurusu, doğal antibiyotik özellik taşımaktadır. İdrar yolları iltihaplanmasına sebep olan bakterinin vücuttan atılmasında etkin rol oynar. Yaban mersini kurusu daha berrak görüşü de destekler. Yüksek miktarda antosiyanin içermesiyle göz sağlığını ve görme kalitesini korur.