Ilkokul değerler eğitimi nedir?

İçindekiler:

  1. Ilkokul değerler eğitimi nedir?
  2. Değerlerin amacı nedir?
  3. Eğitimde verilmesi gereken temel değerler nelerdir?
  4. Değerler eğitiminde ailenin rolü nedir?
  5. Karakter ve değer eğitiminin amacı nedir?
  6. Günümüz değerler eğitimine neden ihtiyaç duyulmaktadır?

Ilkokul değerler eğitimi nedir?

Değerler Eğitimi Nedir? “Değerler eğitimi / karakter eğitimi” programımız; sorumluluk, yardımseverlik, saygı, hoşgörü, dürüstlük, vatanseverlik gibi; bireyin ve toplumun yararına olacağı konusunda eğitimcilerin hemfikir oldukları evrensel değerleri öğrencilere kazandırmayı hedefleyen bir programdır.

Değerlerin amacı nedir?

Değer, toplumun kendi varlık, birlik, işleyiş ve devamını sağlamak ve sürdürmek için bireylerinin çoğunluğu tarafından doğru ve gerekli oldukları kabul edilen inanç ve kültürden kaynaklanan ortak düşünce, amaç, temel ahlaki ilke olarak kabul edilmektedir.

Eğitimde verilmesi gereken temel değerler nelerdir?

“Etkili karakter eğitiminin 11 prensibi” adlı yazısında Lickona ve arkadaşları (2002) dürüstlük, adaletli olma, merhamet, sorumluluk, kendine ve diğerlerine saygı duyma gibi temel ve evrensel etik değerlerin karakter eğitiminin temelini oluşturması gerektiğini vurgular.

Değerler eğitiminde ailenin rolü nedir?

Ailelerin, değerlerler eğitiminin başladığı ilk yer olarak, önemi büyüktür. Sadece okulda yapılan etkinlikler tek başına yarar sağlamaktan uzak olacaktır. Okul aile iş birliği ile planlanan çalışmalar, çocukların değerleri öğrenmesini kolaylaştırarak içselleştirmesini sağlayacaktır.

Karakter ve değer eğitiminin amacı nedir?

Değerler eğitimi / karakter eğitimi” programımız; sorumluluk, yardımseverlik, saygı, hoşgörü, dürüstlük, vatanseverlik gibi; bireyin ve toplumun yararına olacağı konusunda eğitimcilerin hem fikir oldukları, evrensel değerleri öğrencilere kazandırmayı hedefleyen bir programdır.

Günümüz değerler eğitimine neden ihtiyaç duyulmaktadır?

Değerler eğitimi ile kazanılan: Affedici olmak, hoşgörülü olmak, yardımsever olmak, adaletli olmak… Toplumda sevginin, saygının paylaşımın olması, insanların birbirlerine olan güvenlerinin artması… Toplumda huzur ve mutluluğun artmasına sebep olur.