Amaç sonuç cümlesi nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Amaç sonuç cümlesi nasıl anlaşılır?
  2. Amaç cümleleri nasıl olur?
  3. Amaç cümlesi nedir?
  4. Neden ve amaç arasındaki fark?
  5. Paragrafta Amaç ne demek?
  6. Amaç ve sonuç ne demek?

Amaç sonuç cümlesi nasıl anlaşılır?

Eylemin hangi amaca bağlı olarak gerçekleştiği vurgulanır. Bu tür cümlelerde de "için, diye, üzere" gibi edatlardan yararlanılır. Öznenin işi, hareketi gerçekleştirme amacı ve sonucu cümle içinde verilir.

Amaç cümleleri nasıl olur?

Eylemin hangi amaca bağlı olarak gerçekleştirildiğini gösteren cümleler amaç sonuç cümleleri olarak bilinmektedir. Kurduğumuz cümle içerisinde bir eylem olur ve bu eylem bir amaç için yapılır. Bu amacın neticesinde ise bir sonuç ortaya çıkar. ... Çünkü bu tür cümlelerde bazı edatlar kullanılır.

Amaç cümlesi nedir?

Amaç – sonuç cümleleri; bildirdikleri eylemin hangi hedefe, amaca yönelik gerçekleştirildiğini belirten cümlelerdir. Amaç – sonuç cümlelerinin yüklemlerine “Hangi amaçla?” sorusu yöneltiğinde cümlenin içinden buna cevap alabilirsiniz.

Neden ve amaç arasındaki fark?

Her amaç-sonuç cümlesi aynı zamanda bir “neden” de bildirir. Ancak her neden-sonuç cümlesi amaç bildirmez. Ayrıca, neden – sonuç cümlelerinde “neden” gerçekleşmiştir; ancak amaç – sonuç cümlelerinde “amaç” henüz gerçekleşmemiştir.

Paragrafta Amaç ne demek?

Bir cümlede belirtilen eylemin hangi amaçla yani hangi gerekçe ile gerçekleştirildiğinin verildiği cümlelere “Amaç-sonuç cümleleri” denir. Cümle içinde yerine getirilmenin istendiği düşünce amaç olarak ifade edilirken bu düşünce için yapılan eylem de sonucu ifade etmektedir.

Amaç ve sonuç ne demek?

Öne çıkan eylemin hangi amaç içerisinde gerçekleştiğine bağlı olarak, bu durumu belirten cümlelere amaç-sonuç denmektedir. Bir cümle içerisinde hem amaç hem de sonuç yer alır. ... Bu edatlardan yararlanılır ve cümleler bir bütün haline getirilir.