Sinizm ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Sinizm ne demek TDK?
  2. Örgütsel sinizm kavramı nedir?
  3. Sinistik davranış nedir?
  4. Kişilik sinizm nedir?
  5. Etik sinizm nedir?
  6. Vaka etüdü ne demek?
  7. Kişilik Sinizmi nedir?
  8. Meslek Sinizmi nedir?
  9. Örgütsel sapma nedir?
  10. Bireyin belirgin değişmeyen ve tutarlı olan özelliklerinin tümüne ne denir?

Sinizm ne demek TDK?

1. Anlamı (eş anlamlısı): İnsanın erdem ve mutluluğa, hiçbir değere bağlı olmadan bütün gereksinmelerden sıyrılarak kendi kendine erişebileceğini savunan Antisthenes'in öğretisi, kinizm.

Örgütsel sinizm kavramı nedir?

Bireylerin çalıştıkları kuruma karşı sahip oldukları olumsuz tutumları ve bu tutumların bilişsel, duygusal ve davranışsal boyutlarıyla açığa çıktığı bir süreci ifade eden örgütsel sinizm, personelin çalışma hayatındaki bir takım faktörleri çeşitli yönleriyle etkilemektedir.

Sinistik davranış nedir?

“Bireylerin, yalnızca kendi çıkarlarını gözettiklerine inanan ve bu sebeple herkesi çıkarcı kabul eden kimseye” sinik, bu davranış biçimini açıklayan düşünceye ise sinizm denilmektedir (Gövez, 2013).

Kişilik sinizm nedir?

Sinizm, başkalarının güdülerine yönelik olarak ortaya çıkan küçük düşürücü davranışlar ve bireylerin doğasında bulunan bencilliğe dair bir inanış şeklinde tanımlanmaktadır. Bireylerin kendi çıkarlarını koruduğuna ve bu bağlamda kendi faydasını düşündüğüne inanan kişi sinik olarak tanımlanmaktadır.

Etik sinizm nedir?

Sinizm, başkalarının güdülerine yönelik olarak ortaya çıkan küçük düşürücü davranışlar ve bireylerin doğasında bulunan bencilliğe dair bir inanış şeklinde tanımlanmaktadır. ... Sinik bireyler, dürüstlük, samimiyet ve karşılıklı güven gibi ilkelerin kişisel fayda doğrultusunda kullanılmadığına inanmaktadır.

Vaka etüdü ne demek?

-Vaka Etüdü: Vaka etüdü, bir gerçek yaşam öyküsünün ele alınıp detaylı bir biçimdeincelenmesini ifade eder Vaka incelemesi : Bir gerçek olayın derinlemesine incelenmesini içerir NOT:Bilgiler katılımlı gözlem, mülakat veya işletme kayıtlarının incelenmesinden elde edilir.

Kişilik Sinizmi nedir?

Sinizm, başkalarının güdülerine yönelik olarak ortaya çıkan küçük düşürücü davranışlar ve bireylerin doğasında bulunan bencilliğe dair bir inanış şeklinde tanımlanmaktadır. Bireylerin kendi çıkarlarını koruduğuna ve bu bağlamda kendi faydasını düşündüğüne inanan kişi sinik olarak tanımlanmaktadır.

Meslek Sinizmi nedir?

Abraham (2000)'a göre, tükenmişlik ve kişi-rol çatışması ile ilişkili olan mesleki sinizm, duyarsızlık, kopukluk ve vurdumduymazlık ile karakterize edilir. Bazı mesleklerde, tüketici ile oluşan stresli etkileşimler, çalışanları duygusal olarak yıpratmakta ve fiziksel olarak tüketmektedir.

Örgütsel sapma nedir?

Örgütsel sapma davranışı, örgüt içi kültür tarafından belirlenen, örgüte ilişkin kurallara, normlara, değerlere, beklentilere, örf-adetlere ve yasal düzenlemelere uygun olmayan, örgüte, iş görenlere ve her ikisine birden zarar veren ancak istemli olarak yapılan davranış olarak tanımlanmaktadır.

Bireyin belirgin değişmeyen ve tutarlı olan özelliklerinin tümüne ne denir?

Ona bu bireyselliğini kazandıran özellikler “kişilik”dediğimiz, onun kendisi ve çevresiyle, başkalarına benzemeyen kendine özgün biçimde geliştirdiği ilişkilerin yapısıdır. Bir diğer ifade ile kişilik, bireyin belirgin, değişmeyen ve tutarlı olan özelliklerinin tümünü ifade eder.