Şah damarı tıkanıklığının tanısı nasıl konur?

İçindekiler:

  1. Şah damarı tıkanıklığının tanısı nasıl konur?
  2. Şah damarı tıkanıklığına ne iyi gelir?
  3. Şah Damar Tıkanıklığı Mr'da görünür mü?
  4. Şah damarı sağda mi solda mi?

Şah damarı tıkanıklığının tanısı nasıl konur?

Şah damarı hastalığı tanısında öncelikle muayene sırasında şah damarı stetoskopla dinlendiğinde üfürüm duyulabilir. Şah damarı ultrasonografi incelemesinde şah damarında kan akım formunda bozulma ve damarda daralma görülebilir.

Şah damarı tıkanıklığına ne iyi gelir?

Damar tıkanıklığının giderilmesi için damar açıcı bitki ve gıdalar tüketilmelidir. Özellikle kepekli tahıl, yulaf ezmesi ve fasulye tüketimi de arttırılmalıdır. Yüksek lif oranına sahip olan besinler kötü kolesterolü düşürür. Kötü kolesterolün düşmesi ile birlikte damar tıkanıklığı gibi sorunlar da ortadan kalkar.

Şah Damar Tıkanıklığı Mr'da görünür mü?

Steteskopla boyun bölgesinde üfürüm duyulması, şah damarı tanısında birincil uygulamadır. Karotis ultrasonu ve doppleri ile damarda tıkanıklığın varlığı ve düzeyi saptanabilir. MR anjiyo, BT anjiyo, beyin anjiyosu gibi diğer radyolojik görüntüleme yöntemleri de tanı için kullanılabilir.

Şah damarı sağda mi solda mi?

Şah damarı boynun iki tarafında bulunan ve beyne kan taşıyan ana kan damarlarıdır. Sağ ve solda bulunan şah damarları, aorttan ayrılarak beyne giden ana atardamarlardır. Şah damarının tıptaki adı, "arteria carotis communis" olarak bilinir.