Argoda Toraman ne demek?

İçindekiler:

  1. Argoda Toraman ne demek?
  2. Toraman çocuk ne demek?
  3. Toraman nereye bağlı?
  4. Toraman Tekstil kimin?
  5. Kayseri hangi boydan?
  6. Toraman Tekstil ne zaman kuruldu?
  7. Kayseri Talas hangi Türk boyundan?
  8. Kayseri Tomarza hangi Türk boyundan?
  9. Toraman Tekstil sahibi kimdir?
  10. Kayseri Yeşilhisar hangi boydan?
  11. Kayseri Yahyalı hangi boydan?
  12. Kelgin neresi?
  13. Kayseri hangi Oğuz boyundan?
  14. Kayseri Yeşilhisar hangi ilçeye bağlı?
  15. Kinik Obasi beyi kimdir?
  16. Kınık Obası hangi ilde?
  17. Bayat boyu nereden gelmiştir?
  18. Kayseri'de aşiret var mı?
  19. Kayseri Düvenönü hangi mahalle?

Argoda Toraman ne demek?

Argoda Toraman ne demek? toraman anlamı İri yapılı (genç).

Toraman çocuk ne demek?

Özellikle tombul ya da iri yapılı genç irisi çocuklar olurlar. Böyle çocuk ve gençlere toraman denmektedir.

Toraman nereye bağlı?

Toraman, Ulukışla
Toraman
Bölgeİç Anadolu
İlNiğde
İlçeUlukışla
KöyToraman
16 satır daha

Toraman Tekstil kimin?

Cirosunun yüzde 70'ihracattan Aile şirketi olarak 25 yıldır sektörün içinde yer aldıklarını kaydeden Toraman Tekstil Genel Müdürü İzzettin Toraman, yaklaşık 24 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kayseri hangi boydan?

Beğdili Oymağı: Oğuzların Beydili boyuna mensup obalar genellikle Kayseri'nin Sarız, Felahiye, Özvatan, Sarıoğlan, Yeşilhisar ve Develi havalisinde görülmektedir. Bunlar arasında en önemli topluluk Ceritlerdir.

Toraman Tekstil ne zaman kuruldu?

Sektörün öncü kuruluşlarından olan Toraman Tekstil, 1999 yılında “Kaliteli Üretim” ilkesiyle kurulmuştur.

Kayseri Talas hangi Türk boyundan?

Pehlivanlı Oymağı : Pehlivanlı aşiretinden olan oymaklar Yeni İl Türkmenlerine bağlıydı ve Kayseri'de, Develi Harmancık'ta, Talas ve Zamantı'da yerleşik hayata geçtiler. Oğuzların Bayat boyuna mensupturlar.

Kayseri Tomarza hangi Türk boyundan?

133 cemaatle (oymak) Danişmentli Türkmenleri, 3076 hane sayısıyla Kayseri bölgesindeki ikinci büyük topluluktur. Danişmentliler daha ziyade Bünyan, Talas, Tomarza ve İncesu bölgesinde gözüküyorlar. 125 cemaatle Köstere (Tomarza) Yörükleri Kayseri'deki üçüncü büyük topluluktur.

Toraman Tekstil sahibi kimdir?

Cirosunun yüzde 70'ihracattan. Aile şirketi olarak 25 yıldır sektörün içinde yer aldıklarını kaydeden Toraman Tekstil Genel Müdürü İzzettin Toraman, yaklaşık 24 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kayseri Yeşilhisar hangi boydan?

Beğdili Oymağı: Oğuzların Beydili boyuna mensup obalar genellikle Kayseri'nin Sarız, Felahiye, Özvatan, Sarıoğlan, Yeşilhisar ve Develi havalisinde görülmektedir. Bunlar arasında en önemli topluluk Ceritlerdir.

Kayseri Yahyalı hangi boydan?

Develi oymağının Kocakaralı aşiretinden olduğu biliniyor. Bu aşiretin Yahyalı'da da adını taşıyan bir köy bulunmaktadır. Bu oymağın Selçuklu soyundan geldiği ve Kınık boyuna mensup oldukları, Develi ve havalisinin fethini gerçekleştirdiği anlaşılmaktadır.

Kelgin neresi?

(Kelgin – Alakuşak Köyü)Hakkında araştırmamız. Köyümüz, Kayseri İli Tomarza İlçesine bağlı olup Nüfusu 2650, ilçeye 15 km ilmerkezine ise 65 km uzaklıkta olan genellikle tarım ve hayvancılıkla uğraş veren bir sosyal yaşantıya sahiptir.

Kayseri hangi Oğuz boyundan?

Beğdili Oymağı : Oğuzların Beydili boyuna mensup obalar genellikle Kayseri'nin Sarız, Felahiye, Özvatan, Sarıoğlan, Yeşilhisar ve Develi havalisinde görülmektedir. Bunlar arasında en önemli topluluk Ceritlerdir. Sarız'da ve Kayseri merkez ve merkeze bağlı Alagöz köyünde görülmüşlerdir.

Kayseri Yeşilhisar hangi ilçeye bağlı?

Yeşilhisar, eski adıyla Develi Karahisar, Kayseri'nin bir ilçesidir. Osmanlı padişahı III. Mustafa tarafından Karaman'ın Niğde Sancağı'na bağlanan Yeşilhisar, 1858'de nahiye olarak Kayseri'ye, 1902 yılında ise İncesu ilçesine bağlı bir yerleşim yeri olmuştur. 11 Haziran 1947 tarihinde ilçe olmuştur.

Kinik Obasi beyi kimdir?

1370'lerde Kınıklar'ın başında Ebûbekir adlı bir bey bulunuyordu. İdaresinde 10.000 atlı olduğu söylenen Ebûbekir 1375 yılında Ermeni kralının oturduğu Sîs'i (Kozan) kuşattı.

Kınık Obası hangi ilde?

Kınıklar'ın Suriye'de kalan kolu, Dânişmendli Türkmenleri'nden Harbendeliler (daha sonraları Harmandalı, Horbendeli, Hudâbendeli adlarıyla anıldı) ve diğer birçok Türkmen oymağı ile birlikte Malatya yöresine göçerek orada yurt tutmuş olup bunlar bugünkü Malatya Türkleri'ni meydana getirmişlerdir.

Bayat boyu nereden gelmiştir?

Oğuzların sağ kolunda bulunan Bayat boyu, ekseri Oğuz hanlarının çıktığı dört Bozok boyundan biridir. Diğer Oğuz boyları gibi Sirüderya (Seyhun) Nehri kıyılarında ve kuzeydeki bozkırlarda yaşayan Bayat boyu, İslamiyet'ten önceki tarihinde, Korkut Ata (Dede Korkut) ile temsil edilmiştir.

Kayseri'de aşiret var mı?

133 cemaatle (oymak) Danişmentli Türkmenleri, 3076 hane sayısıyla Kayseri bölgesindeki ikinci büyük topluluktur. Danişmentliler daha ziyade Bünyan, Talas, Tomarza ve İncesu bölgesinde gözüküyorlar. 125 cemaatle Köstere (Tomarza) Yörükleri Kayseri'deki üçüncü büyük topluluktur.

Kayseri Düvenönü hangi mahalle?

Semt/Mahalle olarak Gülük Mh. ve Melikgazi ilçesine bağlıdır. Düvenönü Sürücü Kursu haritası Kayseri ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Düvenönü Sürücü Kursu posta kodu 38240.