Kurtuluş Savaşı'nda Güney Cephesi hangi antlaşma ile kapandı?

İçindekiler:

  1. Kurtuluş Savaşı'nda Güney Cephesi hangi antlaşma ile kapandı?
  2. Güney cephesi hangi antlaşma ile sona erdi?
  3. Güney Cephesi'nde yapılan savaşlar sonunda hangi tarihte hangi antlaşma yapılmıştır?
  4. Güney Cephesi neden açıldı?
  5. Kurtuluş Savaşı sırasında güney cephesinde kimlerle savaşmıştır?

Kurtuluş Savaşı'nda Güney Cephesi hangi antlaşma ile kapandı?

Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Fransız kuvvetleri ve beraberindeki Ermeni Lejyonu ile TBMM idaresindeki Kuva-yi Milliye arasında gerekleşen muhabereleri bünyesinde barındıran bir savaş cephesidir. Güney Cephesi, 20 Ekim 1921 tarihli Ankara Anlaşması kapanmıştır.

Güney cephesi hangi antlaşma ile sona erdi?

Güney cephesindeki savaşlar 20 Ekim 1921 tarihinde imzalanan ANKARA ANTLAŞMASI sonucunda sona erdirilmiştir. Ankara Anlaşması, TBMM ve Fransız Hükümeti arasında Türk-Fransız Cephesi'ndeki faaliyetleri durduran bir antlaşmadır.

Güney Cephesi'nde yapılan savaşlar sonunda hangi tarihte hangi antlaşma yapılmıştır?

Cevap. Cevap: Cevap. Sakarya Meydan Muharebesi sonrası 20 Ekim 1921'de imzalanan Ankara Antlaşması ile, Güney Cephesi'ndeki savaş durumu sona ermiş, sınır belirlenerek Fransız kuvvetleri tamamen bu sınırın güneyine çekilmiştir.

Güney Cephesi neden açıldı?

Güneydoğu Anadolu'da Fransızlara karşı açılan cephenin nedeni Fransızların yaptıkları bu haksız işgallere ve baskılardır. Güney Cephesinde adana,Maraş Urfa illerindeki Kuvay-ı Milliye birlikleri dışarıdan herhangi bir yardım almadan Fransızlara karşı savaşmışlar ve galip gelmişlerdir.

Kurtuluş Savaşı sırasında güney cephesinde kimlerle savaşmıştır?

Doğu cephesinde : Ruslar, Gürcistan (Gürcüler) ve Ermenistan (Ermeniler) ile Batı cephesinde : Yunanistan ve Yunanlıları destekleyen İngilizler ile Güney Cephesinde :Fransa ( Fransızlar) ve Ermenistan (Ermeniler) ile savaştık.