Tüp bebek için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Tüp bebek için ne gerekli?
  2. Tüp bebek anne rahmine nasıl yerleştirilir?
  3. Embriyonun tutunması nasıl anlaşılır?
  4. Bebek tedavisi kaç gün sürer?
  5. Tüp bebek tutmayınca ne olur?
  6. Ücretsiz tüp bebek için nereye başvurulur?

Tüp bebek için ne gerekli?

Aşılama tedavisi veya tüp bebek için başvurmadan önce gereken evraklar:
  • Evlilik cüzdanı (Eşlerin resimlerinin olduğu kısım ve isimlerin yazılı olduğu sayfanın tek kağıda önlü arkalı fotokopisi)
  • Erkeğin vukuatlı nüfus kaydı (Nüfus müdürlüğünden alınacak)
  • Kadının vukuatlı nüfus kaydı (Nüfus müdürlüğünden alınacak)
Daha fazla öğe...

Tüp bebek anne rahmine nasıl yerleştirilir?

Rahim içerisine embriyo transferi oldukça basit ve kısa süreli bir işlemdir. Bu işlem yapılırken öncelikle rahim ağzına uzman doktor tarafından ince plastik bir kateter yerleştirilir. Embriyo, bu kateter aracılığıyla anne rahmine aktarılır.

Embriyonun tutunması nasıl anlaşılır?

Hamile kaldıktan sonra döllenmiş yumurta (embriyo) rahim duvarına yerleşir. Bu durum hamileliğin en erken ortaya çıkabilecek belirtilerinden birine neden olabilir: lekelenme ve bazen de kramp. Buna implantasyon (yerleşme) kanamasıdenir. Yumurta döllendikten 6 ila 12 gün sonra herhangi bir yerde oluşabilir.

Bebek tedavisi kaç gün sürer?

İlk aşama ortalama 1 gün sürer. Bu aşamada tedaviye başlanacağı güne karar verilir. İkinci aşamada ise ilaç kullanımına başlanır ve bu da ortalama olarak 15 gün sürer.

Tüp bebek tutmayınca ne olur?

Embriyonun anne adayının rahmine yanlış tutunması ya da tutunamaması durumunda dış gebelik söz konusu olabilir. Bu sorun nadir olarak görülmektedir. Anne adayının rahmine transfer edilmiş olan embriyolar tüplere doğru ilerleyebilir ve orada gelişim gösterebilir. Bu durumda da dış gebelik sorunu ortaya çıkmaktadır.

Ücretsiz tüp bebek için nereye başvurulur?

Tüp Bebek ve Genetik Tarama Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporunu aldıktan sonra SGK sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (Tüp Bebek Merkezi) diledikleri birine başvurabiliyorlar. Çiftler Tüp bebek raporunu, Üniversite veya Devlet Eğitim Araştırma Hastanelerinden alabiliyorlar.