Yapmak fiilimsi mi?

İçindekiler:

  1. Yapmak fiilimsi mi?
  2. Se sa eki fiilimsi mi?
  3. Boyunca fiilimsi mi?
  4. Okuldayken fiilimsi mi?
  5. Okumaktır fiilimsi mi?
  6. Değişim fiilimsi mi?
  7. Süresince zarf fiil mi?
  8. Fiilimsiler eylem anlamını yitirir mi?
  9. Yaşam fiilimsi mi?
  10. Dediğini fiilimsi midir?
  11. Bakış kelimesi isim fiil mi?
  12. Bir cümlede birden fazla fiilimsi olur mu?
  13. Olumsuzluk eki fiilimsi olur mu?
  14. Binanın girişi fiilimsi mi?

Yapmak fiilimsi mi?

CEVABIN: EVET FİİLİMSİDİR. Yap-abil(ebil)-mek/mak=fiilimsi+isim fiil.

Se sa eki fiilimsi mi?

Silamlarr^^ Sorumuz:Fiilimsiler şart kipi -sa,-se alabilir mi ? Cevabımız:Hayır kullanılamaz çünkü fiilimsinin ekleri farklıdır.

Boyunca fiilimsi mi?

Doğrulanmış Cevap Merhaba, Cevap : Boyunca kelimesi " Fiilimsi " değildir.

Okuldayken fiilimsi mi?

A şıkkında okuldayken kelimesi asla fiilimsi olamaz. Bu kelimenin kökü okul dur, o da fiil olmadığı için fiilimsi olmaz.Direkt cevabımız A olur.

Okumaktır fiilimsi mi?

》Evet okumak fiilimsi bir kelimedir.

Değişim fiilimsi mi?

Değişim kelimesinde fiilimsi yoktur.

Süresince zarf fiil mi?

Form. “-dık +iyelik eki + sürece” zarf-fiili “-dık” sıfat-fiili, iyelik eki ve “sürece” zarf-fiilinin birleşmesiyle olluşmuştur. ... “süresince/boyunca” zarfları ise “süre/boy”isim köklerine “3. tekil şahıs iyelik eki” ve “-ca” eşitlik ekinin birleşmesiyle oluşmuştur.

Fiilimsiler eylem anlamını yitirir mi?

Fiil kök veya gövdelerinden türeyen cümlede isim, sıfat, zarf görevi üstlenen özne, nesne, tümleç alarak yan cümlecik kuran eylem anlamlı sözcüklere fiilimsi denir. Fiilimsiler, eylem anlamlı olmakla birlikte fiil sayılmaz.

Yaşam fiilimsi mi?

Yaşamını kelimesi -mak ekini alamadığından ve fiilimsi eki almadığından isimdir. Çekmek isim fiil eki almıştır bu yüzden fiilimsidir. Uğraşabilir misiniz uğraş- ekini aldığından ve ebil- ekini aldığından fiildir.

Dediğini fiilimsi midir?

Sev-diği ve dediği sözcükleri sıfat fiile örnektir. Alıntı yoktur!

Bakış kelimesi isim fiil mi?

İsim-fiiller fiil kök veya gövdelerine getirilen “-ma, -ış, -mak” ekleriyle oluşturulur. ... Bu üç ek, fiillerin cümlede isim olarak kullanmalarını sağlar. Örneğin, “bak-” fiil köküne gelen “-ış” eki bu kelimeyi “bakış” ismine dönüştürür.

Bir cümlede birden fazla fiilimsi olur mu?

Doğrulanmış Cevap. Merhaba, Tabiki bir cümlede birden fazla fiilimsi bulunur. ... Bu cümlede hem zarf fiil hemde sıfat fiil vardır yani 2 tanedir.

Olumsuzluk eki fiilimsi olur mu?

Doğrulanmış Cevap. Cevap: > Hayır alamıyor.Olumsuzluk ekleri yani -me -ma ile isim fiil olan -me -ma karıştırılmamalıdır. ... Fiiler bazı ekler alarak cümlede isim,sıfat veya zarf görevinde kullanılır.Eyleme benzeyen ancak cümlede eylem gibi çekimlenmeyen sözcüklere fiilimsi deriz.

Binanın girişi fiilimsi mi?

Cevap: Evet, giriş açılış ve iniş-çıkış ifadeleri birer fiilimsi örneğidir. Açıklama: Fiilimsiler bir cümlede yan cümlecik oluşturan, fiil özelliklerinin tamamına sahip olmayan ve fiillere yapım ekleri getirilerek oluşturulan ifadelerdir.