Sosyal sorumluluk ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. Sosyal sorumluluk ne anlama geliyor?
  2. Sosyal sorumluluk Proje konuları nelerdir?
  3. Işletmelerin sosyal sorumluluk projeleri nedir?
  4. Işletmelerin kaç tür sosyal sorumluluğu vardır?

Sosyal sorumluluk ne anlama geliyor?

Sosyal sorumluluk, etik çerçevede bir kuruluşun ya da bir bireyin kendi çıkarlarının olduğu kadar toplumun genel çıkarlarının yararına da hareket etmesi durumu.

Sosyal sorumluluk Proje konuları nelerdir?

Sosyal sorumluluk projelerinin konusu gelir dağılımındaki eşitsizlikten kaynaklı imkanı bulunmayan insanlara kaynak temin etmek olabileceği gibi, sağlık, eğitim, bilgiye erişim eşitliği, hayvan hakları, insan hakları, engellilerin hakları, çevre bilinci, doğayı koruma-güzelleştirme, geri dönüşüm vb. oldukça geniş bir ...

Işletmelerin sosyal sorumluluk projeleri nedir?

Sosyal projeler; toplumsal sorunlar ve dezavantajlı gruplar için, kişisel olarak ya da bir araya gelen gruplarca yapılan engelleme, çözüm bulma, dikkat çekme gibi faaliyet ve davranışlardır. ... Bu tür projelerin geniş bir katılım ağı ile gerçekleştirilmesi toplam yarar etkisini büyüteceği için daha çok benimsenmektedir.

Işletmelerin kaç tür sosyal sorumluluğu vardır?

Çalışanlara karşı sorumluluk, Müşterilere (tüketicilere) yönelik sorumluluk, Hissedarlara yönelik sorumluluk, Doğaya ve çevreye karşı sorumluluk, Devlete karşı sorumluluk, Tedarikçilere karşı sorumluluk, Rakiplere yönelik sorumluluk, Topluma karşı sorumluluk vs.