Berat Gecesi nasıl dua edelim?

İçindekiler:

  1. Berat Gecesi nasıl dua edelim?
  2. Berat Kandilde ne yapilir?
  3. Berât gecesi kurandan ne okunur Diyanet?
  4. Berat Gecesi Nedir önemi?
  5. Namaz bittikten sonra hangi sureler okunur?

Berat Gecesi nasıl dua edelim?

Yine bu gecede edilebilecek kıymetli dualar var. Onlar da şöyle; "Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike."

Berat Kandilde ne yapilir?

Berat Kandili'nde aşağıdaki dua ve ibadetlerin yapılması büyük önem içermektedir;
  1. İstiğfar.
  2. Salevat-ı Şerife (Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed)
  3. Fatiha-i Şerife.
  4. Ayet'ül-Kürsî
  5. Tevbe Sûresinin son 2 ayeti besmele ile. ( Lekad câeküm)
BE

Berât gecesi kurandan ne okunur Diyanet?

BERAT KANDİLİNDE YAPILMASI GEREKEN İBADETLER “Şa'ban-ı şerîfin onbeşinci, Berât gecesi akşam namazından sonra üçkere Yasin Sûresi ve her birinin sonunda bu Berât duâsı okunacaktır. Birinci Yâsin-i Şerîften sonra bu duâ okunurken Allah'ın saîd kullarından olmak niyetiyle okunacaktır.

Berat Gecesi Nedir önemi?

Berat Kandili, İslam alemi için en önemli gecelerin başında gelmektedir. Şaban ayının 14. gününü 15. güne bağlayan gece idrak edilen ve duaların kabul olduğu, günahların affedildiği Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfüz'dan dünyaya tamamen indirildiği gece olarak da bilinir.

Namaz bittikten sonra hangi sureler okunur?

Öncelikle Ayetel Kürsi suresi okunup ardından tesbihata başlanır. 33 kere Sübhanallah, 33 kere Elhamdülillah ve 33 kere Allahü Ekber denildikten sonra bir defa “La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh lehül-mülkü ve lehül-hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir” denilerek tamamlanır.