Çam balı mı?

İçindekiler:

  1. Çam balı mı?
  2. Çam balı faydalı mı?
  3. En iyi çam balı nerede?
  4. Hakiki çam balı nasıl olur?
  5. Çam balı nasıl yapılır?
  6. Süzme çam balı nasıl yapılır?

Çam balı mı?

Çiçek balı ve çam balı kaynağına göre farklılık göstermektedir. Çiçek Balı yüzlerce çiçeğin nektarından elde edilen baldır. Çam balı ise salgı balı olup çam ağaçlarında yaşayan bitki emici böceklerin salgılarından elde edilen baldır.

Çam balı faydalı mı?

Çam balı, asidik bir yapıya sahip olsa da mide için çok faydalıdır ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Kansızlığa iyi gelen çam balı, aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine de katkıda bulunur.

En iyi çam balı nerede?

Muğla. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, dünya çam balı ihtiyacının yüzde 92'sini karşılayan Türkiye'nin aynı zamanda en kaliteli bal üretilen ülke olduğunu söyledi.

Hakiki çam balı nasıl olur?

Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz akar. Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağı kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösterir. Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir. Zeytinyağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır.

Çam balı nasıl yapılır?

Çam balı, çam ağaçları üzerinde yaşayan çam pamuklu koşnili böceğinin vücudunda sindiremediği şekerli sıvıyı (basura) belirli zamanlarda çam ağaçları üzerine bırakması ve arının basurayı çam ağacı üzerinden alarak kendinden kattığı enzimlerle işlemesi sonucu elde edilir.

Süzme çam balı nasıl yapılır?

Bal arıları, bal çiğini bünyesinde enzimlerle değişikliğe uğratıp petek gözüne depolar. Petek gözüne depolanan balın nemi, kovan içerisindeki bal arıları tarafından uçurularak bal olgunlaştırılır. Akabinde dörtte üçü sırlanmış ballı peteğin hasadı yapılarak süzme çam balı elde edilir.