2021 ÜFE ne kadar?

İçindekiler:

  1. 2021 ÜFE ne kadar?
  2. 2020 ÜFE oranı nedir?
  3. ÜFE neyi gösterir?
  4. Kira artış oranı ÜFE mi TÜFE mi?
  5. Yurt içi üretici fiyat endeksi yi ÜFE nedir?
  6. ÜFE ve TÜFE arasındaki fark nedir?
  7. Işyeri kira artış oranı neye göre belirlenir?

2021 ÜFE ne kadar?

2021 Yılı Üfe Tüfe Oranları
Ocak - 2021Üfe(%)Tüfe(%)
Bir Önceki Yılın Aralık Ayına Göre25,0510,41
Bir Önceki Yıla Göre44,9218,95
Oniki Aylık Ortalamalara Göre28,4715,15
52 satır daha

2020 ÜFE oranı nedir?

Artışlar. Verilere göre, Yİ-ÜFE, Aralık 2020'de bir önceki aya göre yüzde 2,36, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 25,15, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,15 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12,18 artış gösterdi.

ÜFE neyi gösterir?

Üretici fiyat endeksi ya da kısaltması ÜFE, belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin, üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişikliklerini ölçen fiyat endeksidir. Aylık ve yıllık enflasyon rakamının belirlenmesinde kullanılır.

Kira artış oranı ÜFE mi TÜFE mi?

Yasal kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanıyor. Ev sahipleri bu oranın üzerinde artış yapamıyor.

Yurt içi üretici fiyat endeksi yi ÜFE nedir?

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (-ÜFE) (Domestic Producer Price Index - D-PPI) Nedir? Yurt içinde ticarete konu olmak üzere üretilen tüketim, ara ve sermaye malları ile enerji sektöründeki fiyat değişimlerini ölçen endekstir.

ÜFE ve TÜFE arasındaki fark nedir?

1. TÜFE hizmet sektörünü kapsarken ÜFE'de hizmet sektörü enflasyon hesabına dahil değil. 2. ÜFE hizmet sektörünü dikkate almadan yatırım malları ve toptan satış ürünlerindeki fiyat değişimlerini gösterirken; TÜFE; tüketicilerin hizmet sektörü ile beraber satın alığı mal gruplarının fiyat değişimlerini dikkate alıyor.

Işyeri kira artış oranı neye göre belirlenir?

Yasal Oran: 12 aylık TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ortalaması üzerinden hesaplanır. Yapılabilecek en yüksek zam oranı budur. ... Geçen yılın aynı oranına göre: Yİ-ÜFE ya da TÜFE üzerinden geçen yılın aynı ayına göre değişim oranı baz alınarak kira artışı hesaplanır.